NİSAN AYINDA YAĞAN KAR ŞOK ETKİSİ YARATTI

NİSAN AYINDA YAĞAN KAR ŞOK ETKİSİ YARATTI

Baharı bekleyen Çıldır Halkı Nisan...

      Baharı bekleyen Çıldır Halkı Nisan ayında yoğun kar yağışının etkisi altında kalmasının şokunun yaşadı. Hava sıcaklıklarının son bir kaç gündür mevsim normallerinde seyretmesi vatandaşların baharla buluşmasını sağlamışken Çıldır halkı bugün beyaz bir şok yaşadı.
       Nisan ayının ortası olmasına rağmen yurdun bir çok bölgesinde bahar yaşanırken, çiçekler açmışken Çıldır geceden beri yoğun kar yağışının etkisi altına . Sabah işe gitmek için hazırlanan vatandaşlar pencereden dışarı baktıklarına bembeyaz bir Çıldır´la karsılaştı. Kar yağışından dolayı bir çok köy yolu kapandı öğrenciler okullarına gecikmeli olarak ulaştı. Çıldır Aktaş Sınır kapısı Mozeret geçidinde Tırlar zor anlar yaşarken yol Tır trafiğine kapatılarak güvenlik önlemi alındı.
       Kar yağışından memnuniyetsizliğini dile getiren Çıldır halkı " Baharın gelişine sevinirken Nisan ayının ortasında kar yağıyor. Bu dönemde kar yağışı bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. Bu dönem ilçemizde ekin dönemi bu kar yağışı olumsuz yönde etkiledi. Toprağın kuruması için tekrar sıcakları bekleyeceğiz, tabi bu gidişle güneşin Çıldır´da açması zor gibi görünüyor. Güneşin bir an önce açmasını ümit etmekten başka çaremiz yok" dediler.

/resimler/2019-4/17/1009077823279.jpg