NEFRET DUYGUSUNU AZALTMAK İÇİN GELDİLER

NEFRET DUYGUSUNU AZALTMAK İÇİN GELDİLER

Gençlerin farklılıklara karşı...

      Gençlerin farklılıklara karşı hoşgörülerini arttırıp gençler arasındaki nefret duygusunu azaltmayı amaçlayan proje kapsamında Belçika’da faaliyet gösteren vzw Edushakers ve Antalya Değer Yaratanlar Derneği ortaklığıyla yürütülen proje Erasmus+ Gençlik projesi 18-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında Ardahan’da gerçekleştiriliyor.

      Belçika Ulusal Ajansı ve AB tarafından desteklenen projede Belçika, Türkiye, Macaristan, Polonya, Romanya, İspanya, Yunanistan ve Portekiz’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden altışar kişi katıldı.

      Projede, Medya ve sosyal medyanın nefret arttırmaya yönelik yanlı haberlerine karşı bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra nefreti körükleyen nedenleri gençlere öğretme, nefret söylemlerini azaltma ve nefretin ve hoşgörüsüzlüğün yol açacağı toplumsal sorunları göstermek ve sevginin önemini öğretme üzerine çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. 

     Acıların ortak; sevginin çözüm ve farklılıkların zenginlik olduğunu öğrenen gençler yaptıkları dış mekan etkinlikleri ile de halkta farkındalık oluşturdular.

     Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği projede Ardahan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulan gençler, Türkiye’yi çok beğendiklerini belirten katılımcılar Türkiye’ye ve Türk insanına olan sevgilerinden bahsettiler ve ülkemize daha fazla gelmek istediklerini ifade ettiler.