MÜFTÜLÜKTEN VAAZ PROGRAMI

MÜFTÜLÜKTEN VAAZ PROGRAMI

Ardahan Müftülüğü`nün oluşturduğu 1. Altı Aylık Özel Vaaz ve İrşat ekipleri, ilçe, belde ve köylerde vaaz programı düzenlemeye başladı.

 

     Ardahan Müftülüğü'nün oluşturduğu 1. Altı Aylık Özel Vaaz ve İrşat ekipleri, ilçe, belde ve köylerde vaaz programı düzenlemeye başladı.
       İl Müftüsü Galip Akın'ın yanısıra Çıldır, Hanak, Göle, Posof ve Damal İlçe müftülüleri ile Ardahan ve ilçelerinde görev yapan bay ve bayan vaizler, programda görev aldı.
       Program ilk olarak Çıldır İlçe Merkezinde ve Köylerinde başladı. Program çerçevesinde Çıldır Merkez Camiinde cemaat ile sohbet eden il Müftüsü Akın ve irşat ekipleri vatandaşların çeşitli konulardaki dini sorularını yanıtladı. Çıldır Merkez Camii yanı sıra, Çıldır'a bağlı köy camilerinde ve bayanlara yönelik olarak da Çıldır Merkez Kur'an Kursunda irşat ekipleri tarafından vaazlar yapıldı. İl Müftüsü Akın, yaptığı açıklamada, oluşturulan irşat ekipleri ile ilçe, belde ve köylerdeki camilerde ve kahvehaneler de ki vatandaşlarla bir araya gelineceğini belirtti.
        İrşad ekiplerinin, insanlarımızın çeşitli konulardaki sorunlarını veya dertlerini dinlediklerini, dini konularda bilinmesi gereken hususları anlattıklarını bildiren Akın, "İrşat ekiplerimizin amacı sadece köylerimize, camilerimize gidip insanlara vaaz etmek değil. Oradaki yaşlı, kimsesiz ve yoksul aileleri de ziyaret ederek gönüllerini almak, hastaları ziyaret ederek elimizden geldiği kadar onların ihtiyaçlarını gidermek ve böylece gerçek bir Müslüman bilinci sergilemektir" dedi.