MÜSADENİZLE

MÜSADENİZLE

Değerli dostlarım, kıymetli hemşerilerim ve yazdıklarıma kıymet verip okuma nezaketi gösteren okurlarım;

        Değerli dostlarım, kıymetli hemşerilerim ve yazdıklarıma kıymet verip okuma nezaketi gösteren okurlarım;

       Yaklaşık on yıldır memleketimizin sesi olan çıldırmanşet gazetemizdeki köşemde ve sosyal medyadaki sayfamda hem yerel bazda kendi memleketim hem de genel bazda ülkem ve insanlarım adına yaşanmış olayalar, çözüm bekleyen sorunlar ile hayata dair birçok konularda yazmış olduğum yazılarımla sizlerin hayatına misafir oldum.

        Yazılarımı kaleme alırken hiçbir zaman tarafsız olmadım her zaman doğrunun, hakkın, hukukun ve milletin yararının tarafı oldum.

       Kimi zaman sizlerden gelen konuları ve sorunları yazıp gündeme taşımaya çalıştım kimi zaman gündemden yansıyanlara dair fikirlerimi yazdım kimi zaman da haddimi aşarak bizzat gündemi belirleyen yazılar kaleme aldım.

      Kimine göre gereksiz, kimine göre gerekli, kimine göre haddini aşan, kimine göre haddini aşanlar ile uğraşan, kimine göre işsiz güçsüz boş işlerle uğraşan, kimine göre işini gücünü bırakıp milletin faydasına işler ile meşgul olan, kimine göre vatan haini, kimine göre vatansever, kimine göre gereksiz her şeye muhalefet, kimine göre ise millet adına haklı muhalif bir ses oldum.

       Yazmak gerçekten kolay bir şey olmadığı gibi en zor yanı da yazacak kadar enerji bulmak ve cesareti taşımak olsa gerek.

       Kimine göre çok önemli kimine göre hiçbir önemi olmayan yüzlerce yazıyı yazarken maddi hiçbir gelir elde etmediğim gibi ailemden, çocuklarımdan, eşimden ve işimden zamanlar çalarak yazdım desem abartmış olmam.

       Yazarken en büyük gayem önce kendim doğruyu bulmak sonra da bulduğum doğruyu dostlarımla paylaşmak oldu bugüne kadar.

       Herkesi mutlu eden şeyler vardır elbet, beni de duygularımı ve çok az da olsa bildiklerimi satırlara döküp insanlar ile paylaşmak mutlu ediyor.

      İşte bu yazma serüveni içerisinde çok dostlar kazandığım gibi yazdıklarım hoşlarına gitmeyen, yazdıklarımdan incinen birçok dostumu da ya kaybettim ya da kendimden istemeden de olsa uzaklaştırmak zorun da kaldım maalesef.

       Bu gönül işinde gönlünüzü harekete geçiren en büyük enerji kaynağı yazdıklarınıza karşı aldığınız güzel tepkiler ya da medeni ve saygılı cümleler ile kurulmuş karşı görüş için bile kurulsa nezdimde hepsi çok kıymetli olan fikirler ve nezaket gösterilerek yazılan cümlelerdir.

      Son dönemde gündemin inanılmaz yoğunluğu, yazdıklarım konusunda karşıt fikirde olduklarımdan çok aynı fikirde olduklarımın bile içerisine gömüldüğü derin sessizlik ve yazılarımdaki birçok konunun asıl mağdurlarının olaylar karşısındaki insana yaptıklarını sorgulatan duyarsız ve vurdumduymaz tavırları yazma enerjimi ve iştahımı iyiden iyiye aşağıya çektiğini çok yoğun olarak hissetmekteyim.

       Bir de buna ek olarak belki de en önemli sebep olarak da yazmaya yaklaşık yedi sekiz ay önce başladığım ilk olması nedeni ile de ayrıca benim için çok büyük önem taşıyan kitabımın sonlarına yaklaşırken geçirdiğim ağır koronovirüs hastalığından sonra kaybolan konsantrasyonum nedeni ile kitabıma yeterince zaman ayıramadığım için bugün itibarı ile hem gazetem çıldırmanşet de hem de sosyal medya hesabımda paylaştığım gündeme dair yazılarıma sizlerin engin hoşgörü ve anlayışına sığınarak en azından kitabımı bitirip sizlere sunulacak kalitede bir esere imza atmak adına ara verme kararı almış bulunmaktayım.

      Sizlerin engin hoş görüsü ve anlayışına sığınarak ilk kitabımın yayınından sonra tekrar buluşmak üzere hepinizden bir süre müsaade rica ediyor, bugüne kadar yazdıklarıma gösterdiğiniz tahammül ve vermiş olduğunuz samimi ve güç veren destekleriniz için başta gazetem olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyor sizleri yüceler yücesi Rabbime emanet ediyorum.

        Kalın sağlıcakla.

 

Sinan KARAÇAY

Gazeteci Yazar