MÜRACAAT YETERSİZ

MÜRACAAT YETERSİZ

Ardahan Nüfus...

     Ardahan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Yusuf Mercan, çipli kimliklere ilişkin, "Biz ortalama günlük 150 müracaat almamız gerekirken, bu sayı 50 ile sınırlı kalıyor. Ama her şeye rağmen, verilen sürede yani 3 yılda tamamlamayı planlıyoruz." dedi.

     Mercan,  yaptığı açıklamada, Ardahan´da çipli kimlik kartlarına müracaatın az olduğunu, ancak buna rağmen 3 yıllık süre zarfından tamamlanacağını belirtti.
    Çipli kimlikle ilgili 6 ayı geride bıraktıklarını belirten Mercan, "Aslında biz kapasite olarak iyi durumdayız. Ancak Ardahan´da müracaat az. Yani biz ortalama günlük 150 müracaat almamız gerekirken, bu sayı 50 ile sınırlı kalıyor. Ama her şeye rağmen, verilen sürede, yani 3 yılda tamamlamayı planlıyoruz. Kentin ortalama nüfusunu baz aldığımızda. Bu açıdan iyi durumdayız." ifadelerini kullandı.
    An itibariyle ilin genelinde 13 bin 360 başvurudan toplam 11 bin 287 kişiye çipli kimlik verildiğini kaydeden Mercan, Cumartesi günü de görevli olduklarını belirterek, başvurunun daha çok olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.