MUHTARLARLA MERA TOPLANTISI

MUHTARLARLA MERA TOPLANTISI

Vali Mehmet Emin Bilmez...

     Vali Mehmet Emin Bilmez, mera komisyonunca belirlenen köylerin muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.
 
    Ardahan´da meraların korunması ve güvenliğinin sağlanması amacıyla Vali Bilmez, merası bulunan köylerin muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Meraların korunması ve güvenliğinin sağlanması anlamında köy muhtarlarına büyük görevler düştüğünü söyleyen Vali Bilmez, bu konunun üzerinde hassasiyet gösterdiklerini söyledi.
 
   Meraların gelişi güzel ve usulsüz kullanımı konusunda gerekli işlemlerin yapılacağını da aktaran Vali Bilmez,       ?Sizler bugün meralarımızın korunması ve usulüne uygun kiralanması konusunda bir araya gelmek istedim. Bölgemiz hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Dolayısıyla bu anlamda meralarımızın büyüklüğünün ve öneminin farkındayız. Ama bazen meralarımız bilinçsizce ve usulsüzce kullanılmaya çalışılıyor. Biz bu duruma kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Biliyorsunuz mera komisyonunun aldığı kararlar ve mera yönetmeliği ve kanunu var. Bu konuda muhtarlarımıza da büyük görev düşmektedir. Kiralanacak meralarımız varsa bu yetkili kurumlarımız tarafından kanunlar doğrultusunda yapılacak. Bu süreçte herhangi bir usulsüzlük olduğunu tespit edersek her türlü yasal işlemi yapmaktan kaçınmayacağız. Köylerimize çoban olarak gelen göçerler konusunda da sizlerin duyarlı olmasını istiyorum. Gerekli incelemeleri yapın, kolluk birimlerimize güvenilir olup olmadıkları konusunda bilgi verin. Bir olumsuzluk gördüğünüzde bizlere bilgi verin. Bu bölgenin hayvancılık potansiyelinin geleceği için meralarımızı hep birlikte korumalıyız? dedi.
 
   Vali Bilmez ayrıca, meraların korunması, güvenliği ve kiralanması konularında yasal süreçler hakkında çeşitli paylaşımlarda bulundu.