MUHTARLARDAN MUHTEŞEM GECE

MUHTARLARDAN MUHTEŞEM GECE

Çıldır Muhtarlar Derneği düzenlemiş olduğu...

          Çıldır Muhtarlar Derneği düzenlemiş olduğu “Kaz Gecesi” ile büyük beğeni topladı.

        Yukarıcanbaz Köyünde gerçekleştirilen ve Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı “Kaz Gecesi” ne Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Genel Sekreteri Hakkı Özgür, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Posof ve Hanak Kaymakamları, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Ardahan ve Çıldır’dan kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra Çıldırlı aşıklar katıldı.

        Yukarıcanbazlı İsmail Ağa konağında gerçekleştirilen gecede misafirlere yöreye has evelik çorbası, bulgur pilavı ve kaz ikram edildi. Gecede konuşma yapan Çıldır Muhtarlar Dernek başkanı Arif Uzunkaya “Sayın Vali Yardımcıma, Belediye Başkanlarıma,  İl Genel Sekreterime, Siyasi parti temsilcilerimize, kurum amirlerimize, aşıklarımıza ve basın mensubu arkadaşlarıma şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına hoş geldiniz diyorum. İlçemizde eksikliği olan bir derneği hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Biz köy ve mahalle muhtarları olarak birlikte çalışarak, sorunların daha kolay çözüleceğine inanıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kaz gecesi ile de derneğimizi siz değerli konuklarımıza tanıtmak istedik. İnşallah yemeklerimizi beğenirsiniz, afiyet olsun. Ayrıca Derneğimizin kuruluş aşamasında bizlere büyük katkılar sunan, Derneğimizin muhasebesini tutan ve bu akşamki yemekte bize evini açan emekli Yazı İşleri Müdürümüz Yalçın Gökçe beye sizlerin huzurunda şahsım ve arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür ediyor, sözü kendisine bırakıyorum.“dedi.

       İsmail Ağa konağını derneğe açarak misafirleri ağırlayan Emekli Yazı İşleri Müdürü Yalçın Gökçe ise  “ Sayın valime, belediye başkanlarıma ve diğer konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Muhtarlarımızın hazırlamış olduğu bu geceyi 1794 yılında yapılmış, el sanatlarıyla süslü ve geçmişte çok kıymetli misafirleri ağırlamış olan tarihi İsmail Ağa konağında yapmak beni çok mutlu etti. Muhtarlar Derneğimizin kuruluş aşamasından bu güne kadar muhtarlarımızla iç içe oldum. Elimden geldiği kadar da kendilerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Dernek çatısı altında bundan sonra yapacakları çalışmalarda da kendilerine destek olmaya devam edeceğimi bilmelerini istiyor, başarılar diliyorum” dedi.

              Kaymakam Kılıç’ tan Birliktelik Vurgusu

        Yaklaşık 2 ay önce kurulan ve İlçede bir ilki gerçekleştirerek bir çatı altında toplanan muhtarlarımızı sizlerin huzurunda kutluyorum. Günümüzde dernekçiliğin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmaları ve şahsi değil de birlikte hareket ederek daha güçlü olacaklarına inanmaları çok önemli. Allah emeklerini boşa çıkarmasın” dedi.

                     Aşıklardan Müzik Ziyafeti

          Gecede Çıldırlı aşıklar Memet Oktay, Yavuz Timur ve Tunay Aksu konuklara müzik ziyafeti sundular. Aşıkların göstermiş olduğu performans tüm konular tarafından beğeni ile izlenirken, büyük alkış aldı. Özellikle Çıldırlı Halk Ozanı Aşık Şenlikten söylenen türküler geceye renk kattı.