www.cildirgoyce.com

MUHALEFET SEÇMENİNE DE UMUT VAAD EDERSENİZ, İKTİDAR KALABİLİRSİNİZ

MUHALEFET SEÇMENİNE DE UMUT VAAD EDERSENİZ, İKTİDAR KALABİLİRSİNİZ

Muhalif olanlardan hemen...

   Muhalif olanlardan hemen ve öyle bir çırpıda dönüşmelerini beklemeyin. Bu onlara haksızlık olur, sosyolojiye ters düşer.
    Siyasetle uğraşan kardeşlerim bunu bir kenara umut renkli bir kalemle yazın.

   Siz öyle medyada çarpışan, onu bunu aşağılayan ve fikir serd etmek yerine kavgayı tercih eden, köşe yazarı olduğu halde kendini Ak Parti´nin genel başkanı sananlara aldanmayın. Her şeyi dozunda ve yerinde yapın. Liderlerin görevi başkadır, sahadakilerin görevi başkadır. Kesinlikle uyanık olun, cahil gibi algılanmayın.

   Muhalefetin kaybettiği nokta budur unutmayın. Muhalefet partilerinde kendini bilmezlerin çoğu kendini parti lideri yerine koyar; asar, keser, şefkat ve merhameti elden kaçırırlar. Merhametini yitiren de kavgayı kaybeder. Bunu asla unutmayın. Savaş medyanlarındaki Hz Ali´yi iyi okuyun. Nefsiniz için vurmayın, Allah için merhamet edin.

   Aydın Doğan: Hükümeti ben kurar ben yıkarım... diyordu.
  İrfan Değirmenci üzerinden yapılanlara kanmayın. Doğru yorumlamayın. Aydın Doğan´ın tongalarına hiçbiriniz düşmeyin.

   CHP´li işadamları ile zaman zaman karşılaşıyorum. Hepsi istikrardan yana oylarının rengini ifade ediyorlar. Durum net.

   Muhalefet partilerine mensup seçmenler ise iktidarı yakından takip ediyor, söylemlerini not ediyor, kendi partilerindeki kavgacı-hizipçileri takip ediyor, topluma fayda üretecek olan tarafı sağduyuları ile rahatlıkla belirliyorlar. Karar günü herşeyi göz önünde bulunduracaklardır. Asla unutmayın.

   Muhalefetin en iyi yaptığı şey, iktidarı birçok konuda ölçüsüzce sıkıştırmak. Bunun bereketi inanın iktidara yarıyor.
    Böylelikle iktidar, muhalefetin ve kendi seçmeninin taleplerini de düşünmek zorunda kalıyor.     Zira muhalefet umut vaad edemiyor. Böylece iktidar başardıkça oyları hep yükseltiyor.

 Nihat Ağdemir