MÜFTÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

MÜFTÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Türkiye Diyanet Vakfı Çıldır Şubesi....

     Türkiye Diyanet Vakfı Çıldır Şubesi üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus eğitim yardımında bulundu. İlçe nüfusuna kayıtlı olup Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarında okuyan ve burs yardımı için müftülüğümüze müracaat eden üniversite öğrencilerine burs yardımı yapıldı.
    TDV Çıldır Şubesi tarafından Ramazan ayında vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere verilmek üzere Müftülüğümüze emanet edilen zekat ve fitre paralarından İlçemiz merkez ve köylerinde ikamet edip farklı il ve ilçelerde üniversite okuyan 53 Ön Lisans, 67 Lisans, 11 İlahiyat Fakültesi, 3 Tıp Fakültesi ve 3 Yüksek Lisans öğrencisi olmak üzere toplam 137 Öğrencimize 45.000 TL burs yardımı yapılmıştır.
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müftüsü ve TDV Çıldır Şube Başkanı Abdullah Doğan "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz gurbette aileden ayrı ve ekonomik zorluklar içerisinde eğitim hayatlarını sürdürüyorlar. Bizler de geleceğimizin güvencesi olacak gençlerimize imkanlar ölçüsünde katkıda bulunmayı yapabileceğimiz en anlamlı faaliyetlerden biri olarak gördüğümüz için Çıldır halkından toplanan bu yardımları yine Çıldırlı üniversite öğrencilerine ulaştırma konusunda aracılık yaptık. Bu vesile ile öğrencilerimize başarılar diliyor, bu çorbada tuzu olan Çıldırlı bütün hayırsever kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
    Burs yardımı yapılan öğrenci ve aileleri duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Türkiye Diyanet Vakfı Çıldır Şubesi olarak bizler de bu yardımın yapılmasına katkıda bulunanlara teşekkür ederiz.