ÇILDIR`DA AŞURE İKRAMI

ÇILDIR`DA AŞURE İKRAMI

Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır İlçe Müftülüğü Aşure haftası nedeniyle aşure dağıttı.

          Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır İlçe Müftülüğü Aşure haftası nedeniyle aşure dağıttı.
       Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği aşure dağıtımı Cuma namazı çıkışı Çıldır İlçe Merkez, Aşıkşenlik, Yıldırıtepe ve Eşmepınar Köyünde yapıldı. Hazırlanan Aşure programına Çıldır Kaymakamı Tamer Çelik, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İlçe Emniyet Amiri Kenan Bıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı.
          Halkın yoğun ilgi ve beğenisinin görüldüğü aşure dağıtımında ilçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Muharrem ayında İslam tarihinin birçok olayının gerçekleştiğini söyledi.
         Müslüman Türk örfünde aşure ikramı ve aşure testisinin çok meşhur olduğunu kaydeden Kılıçbay, "Kuranı Kerim’de on iki aydan dört tanesi haram ay olarak belirtilir. Bu haram aylardan bir tanesi de Muharrem ayıdır. Bu münasebetle mübarek sayılır. Müslüman Türk örfünde aşure ikramı, aşure testisi çok meşhurdur. Bizde bu örfümüzü ve güzel geleneğimizi yaşatmak için bu gün aşure ikramında bulunuyoruz. Rabbim bu ümmetin birliğine ve beraberliğine kast eden Kerbela gibi kötülükleri ve musibetleri bir daha yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu.