MİNİK ÖĞRENCİLER LİSELİ OLDU

MİNİK ÖĞRENCİLER LİSELİ OLDU

2 Yıl önce faaliyete geçen ve hala kesin kabulünün yapılmadığı beyan edilen Çıldır Anaokulu

Eğitim ve öğretim yılı tüm yurt genelinde başlarken Çıldır Anaokulu öğrencileri Çıldır Lisesinin bir sınıfın da yarım gün, eğitim ve öğretimden uzak bir halde tutuluyor.
2 Yıl önce faaliyete geçen ve hala kesin kabulünün yapılmadığı beyan edilen Çıldır Anaokulu sınıflarında oluşan taban çökmesi sebebi ile kapatıldı. Kapanan Anaokulu öğrencileri ise Çıldır Lisesinin bir sınıfında ders yapmaya başladı. Yaklaşık 15 gündür burada ders yaptıkları gözlenen öğrencilerin ise lise öğrencilerine uygun yapılan binada birçok ihtiyaçlarını gideremedikleri ve özellikle lavabo sorunun yaşadığı ifade edildi.
Tabanı çöken Anaokulu için 1 yıl boyunca birçok kez ilgili mercilere yazılar yazıldığı ama kurumların bu duruma sessiz kalarak hiçbir önlem almadıkları görüldü. Öyle ki eğitim ve öğretimin başlamasıyla gün ışığına çıkan bu durum karşısında anaokulunu hemen Çıldır Lisesinde boş bir sınıfa taşındı. Anaokulu öğrencilerine İki haftadır Çıldır Lisesinde bir sınıfta eğitim ve öğretim verilmeye çalışılıyor. Sözde yapımı için gerekli çalışmaları başlattıklarını beyan eden yetkililer ise Anaokulunun kapısının önüne sadece bir kamyon kum dökmüş ama gerekli çalışmaların ise başlatılmadığı görülmüştür. Bir dönem Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Rıfat Vural Öğrenci velileri adına gazetemize açıklama yaparak '' Bu durum karşısında sessiz kalan yetkilileri anlamıyorum. Anaokulunun halini geçen yıldan bilen ve bu yaz aylarını hiçbir işlem yapmadan, yapsa dahi uygulamakta hayata geçiremeyen zihniyet acaba neyin hesabını yapmaktadır.Küçük yavrularımızın bu mağduriyetini gidermek için neyi beklemektedirler. Eğer bu konu en kısa zamanda çözüme kavuşturulmaz ve Çıldır Lisesinde bulunan Anaokulu öğrencilerimiz olumsuz bir durumla karşı karşıya kalırlarsa bu vebalin altında boğulurlar. Çıldır lisesinde kalan öğrenciler sizce nasıl bir eğitim ve öğretimden faydalanıyordur. Tuvalet ihtiyaçlarını büyükler için yapılan lavabolarda nasıl karşılıyorlardır. Yaklaşık 30 çocuğumuzu lisede bir sınıfa mecbur ettirdiler. Yakın bir zamanda yaşanan ve bir çocuğunun lavabodan dolayı düşüp hayatını kaybettiğini günlerce gerek yazılı gerekse görsel basın aracılığı ile izledik.Yarın bu çoçukların başına bir hal gelirse bunun hesabını kim verecek ''diyerek tepkisini gösterdi.Eğitim ve öğretim yılı tüm yurt genelinde başlarken Çıldır Anaokulu öğrencileri Çıldır Lisesinin bir sınıfın da yarım gün, eğitim ve öğretimden uzak bir halde tutuluyor.
       2 Yıl önce faaliyete geçen ve hala kesin kabulünün yapılmadığı beyan edilen Çıldır Anaokulu sınıflarında oluşan taban çökmesi sebebi ile kapatıldı. Kapanan Anaokulu öğrencileri ise Çıldır Lisesinin bir sınıfında ders yapmaya başladı. Yaklaşık 15 gündür burada ders yaptıkları gözlenen öğrencilerin ise lise öğrencilerine uygun yapılan binada birçok ihtiyaçlarını gideremedikleri ve özellikle lavabo sorunun yaşadığı ifade edildi.
       Tabanı çöken Anaokulu için 1 yıl boyunca birçok kez ilgili mercilere yazılar yazıldığı ama kurumların bu duruma sessiz kalarak hiçbir önlem almadıkları görüldü. Öyle ki eğitim ve öğretimin başlamasıyla gün ışığına çıkan bu durum karşısında anaokulunu hemen Çıldır Lisesinde boş bir sınıfa taşındı. Anaokulu öğrencilerine İki haftadır Çıldır Lisesinde bir sınıfta eğitim ve öğretim verilmeye çalışılıyor. Sözde yapımı için gerekli çalışmaları başlattıklarını beyan eden yetkililer ise Anaokulunun kapısının önüne sadece bir kamyon kum dökmüş ama gerekli çalışmaların ise başlatılmadığı görülmüştür. Bir dönem Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Rıfat Vural Öğrenci velileri adına gazetemize açıklama yaparak '' Bu durum karşısında sessiz kalan yetkilileri anlamıyorum. Anaokulunun halini geçen yıldan bilen ve bu yaz aylarını hiçbir işlem yapmadan, yapsa dahi uygulamakta hayata geçiremeyen zihniyet acaba neyin hesabını yapmaktadır.Küçük yavrularımızın bu mağduriyetini gidermek için neyi beklemektedirler. Eğer bu konu en kısa zamanda çözüme kavuşturulmaz ve Çıldır Lisesinde bulunan Anaokulu öğrencilerimiz olumsuz bir durumla karşı karşıya kalırlarsa bu vebalin altında boğulurlar. Çıldır lisesinde kalan öğrenciler sizce nasıl bir eğitim ve öğretimden faydalanıyordur. Tuvalet ihtiyaçlarını büyükler için yapılan lavabolarda nasıl karşılıyorlardır. Yaklaşık 30 çocuğumuzu lisede bir sınıfa mecbur ettirdiler. Yakın bir zamanda yaşanan ve bir çocuğunun lavabodan dolayı düşüp hayatını kaybettiğini günlerce gerek yazılı gerekse görsel basın aracılığı ile izledik.Yarın bu çoçukların başına bir hal gelirse bunun hesabını kim verecek ''diyerek tepkisini gösterdi.