www.cildirgoyce.com

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut...

     Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Müdür yardımcısı Akın Koç ve Şube Müdürü Halil Alıcı ile birlikte, 1 Haziran’da normalleşen pandemi süreciyle kentteki gazetecilerle Öğretmen Evi’nde bir araya geldi.
    31 Ocak 2020 tarihinde Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Erhan Bulut, 5 aylık saha çalışmasını basın mensuplarıyla paylaştı. Ardahan ve ilçelerinde okulların fiziki durumu ve öğrenci başına düşen öğretmen sayısının Türkiye genelinde çok iyi bir noktada olduğunu belirten Bulut, israfı önleyeceklerini, yurtların fiziki durumunu iyileştireceklerini ve mesleki alanlara daha çok önem vereceklerini söyledi.

ÖĞRENCİLERE DUYURULUR: MOTOR VE KİMYA BÖLÜMÜ AÇILDI

Ardahan’da Meslek Lisesi bünyesinde Motor Bölümünü açtıklarını açıklayan Bulut: “Eğitim alanında ilin büyük fotoğrafını çektik. Masamızda eğitimin dünü, bugünü ve yarını var. Tüm verilerimizi toparlayarak yeni bir dönem ve yeni bir yol haritasıyla programımıza başlıyoruz. Ardahan’da ilk defa kimya bölümü önümüzdeki sezonda eğitim verecek. Güzel Sanatlar Lisesinin yanında öğrencilerimize mesleki beceri kazandırmak için Motor Bölümünü de açtık. Meslek lisesi mezunları ustalık belgesiyle işyeri açabilecek. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlamak için hem mesleki hem de eğitim alanında ileri taşımaktır. Ülkemiz, mesleki alandaki tecrübesi ve eğitimle anca yükselebilir” dedi.

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, mesleki alandaki sıkıntıyı gidermek için Milli Eğitim Bakanlığıyla koordineli çalıştıklarını belirterek, pandemi sürecinde öğrencilere LGS ve YKS başta olmak üzere uzaktan yardım sistemiyle eğitim verildiğini, Ardahan Milli Eğitim olarak bu konuda güçlü bir alt yapı oluşturduklarını da sözlerine ekledi. Bulut, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayarak proje çalışmalarıyla ilgili samimi sohbette bulundu.

Ardahan İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Akın Koç ve Şube Müdürü Halil Alıcı da kendi alanlarında yapılan yeni çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.