MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMAK İÇİN YARIŞTILAR

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMAK İÇİN YARIŞTILAR

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasında...

           Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasında, 7. kez düzenlenen sınav ile İkinci El Motorlu Araçlar Satışı Yapan tüm işletme sahiplerinin  ve çalışanlarının alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav ve belgelendirme hizmeti verildi.

        Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yürütülen “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı 24 Haziran Cumartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulunda yazılı olarak, Nazar Otomotiv ’de de uygulamalı olarak yapıldı. İkinci el oto satışı yapan iş yeri sahipleri ile bu mesleği yapmayı düşünen kişilerin katıldığı sınavlarda başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanıyorlar.

 ATSO, bu sınavları düzenleyen az sayıda Odadan birisi

Gerçekleştirilen sınav sonrası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci; “Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak oto alım satım sektöründe faaliyet gösteren ya da bu sektörde işyeri açmayı düşünen kişilere yönelik yaptığımız oto alım satım sınavının 7. düzenledik. Bugüne kadar yaptığımız sınavlar sonrasında başarılı olan 100 kişinin mesleki yeterlilik belgesini teslim ettik. Bu sınavları düzenleyen az sayıda Odadan biriyiz. En son gerçekleştirdiğimiz sınava 26 kişi katılım sağladı, sınav sonucunda da başarılı olarak belgelerini almalarını temenni ediyorum ” dedi.

Başkan Demirci’den teşekkür

     ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, ikinci El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamında yapılan sınavlara destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokul Müdürü Özgür Yavuz, personellere ve Nazar Otomotiv sahibi Burak Başdemir’e teşekkür etti.

2023/06/6225558511687682016.jpg

2023/06/3365084021687682020.jpg