www.cildirgoyce.com

MESLEĞE GERİ DÖNDÜ

MESLEĞE GERİ DÖNDÜ

AK PARTİ İL BAŞKANININ ......

         15 Temmuz Kalkışmasından sonra ülke genelinde başlatılan FETÖ terör örgütü kapsamında açığa alınan daha sonra hakkında gözaltı kararı çıkarılan Demirci, polisler tarafından gözaltına alınmış sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

          Ardahan AK Parti İl Başaknı Yusuf Demircinin Abisi Doğan Demirci sosyal meyda üzerinden yaptığı açıklamala ile gündemi değerlerdirip teşekkür etti.

           Demirci,´´Ya insani duruşumdan kaynaklanan bir yanlış anlaşılma ya da boyun eğmeyişimden dolayı alçakça bir iftira sonucu 16.07.2016 tarihinde FETÖ/PDY üyesi olduğum gerekçesiyle açığa alınmıştım.Yapmış olduğum itirazın kabul edilmesiyle mesleğe dönüş yaptım.
            ülkenin kuruluş felsefesine ve Cumhuriyet Değerleri´ne gönülden inanan birisi olarak Cemaat gibi bir dini yapılanmanın üyesi olmakla itham edilmek beni asıl üzen şeydi.
Devlete değil Cemaat hangisi olursa olsun dini bir anlayışın hakim olmasının bu ülkeyi iç çatışmaya ve parçalanmaya götüreceğine inanırım.
              Laikliğin bir arada yaşamamızın ve toplumsal barışımızın sigortası olduğunu bilirim.
Bir hukukçu olarak bırakın anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeyi her ne sebeple olursa olsun Anayasa´yı geçici bir süreyle de olsa askıya almanın anayasal bir suç olduğunu ve kaostan başka bir şeye yaramayacağını bilirim.
             Hayatını dosdoğru yaşayan bir insan olarak kumpası, gizlenmeyi, takiyyeyi, yandaş kayırmayı temel stratejisi olarak benimseyen bir yapıyla ilişkilendirilmek zoruma gitti.
Hatta Cemaatin iktidarla kol kola olduğu en şaşaalı günlerinde bunu eleştiren ve dönemin bazı HSYK üyeleri tarafından darbeci olmakla itham edilen bir hakim olarak Cemaat üyesi olarak itham edilmeyi kabullenemedim. 
İşte bütün bunlardan dolayı Cemaat gibi bir dini yapılanmaya mensup olmakla itham edilmek kanıma dokundu.
Benim için yapılan yanlışlıktan dönülmesini yeterli görmüyor ve tek bir kişinin bile böyle bir haksızlığa uğramamasını diliyorum.
            Şimdiye kadar görevimi nasıl yaptıysam bundan sonra da aynı şekilde yapmaya devam edeceğim.Yani Anayasa´nın ve yasaların bana verdiği yetkiyi Türk Ulusu adına ve vicdani kanaatime göre hiç bir güç odağının etkisi altında kalmadan kullanarak hakimlik görevimi yerine getirmeye devam edeceğim.
             Mesleğe dönüşümde ilk andan itibaren bu olay kendi başlarına gelmiş gibi kendilerini ortaya koyan bir kaç arkadaşımın hakkını teslim etmeliyim.O bir kaç iyi insan olmasa ben haklılığımı yine ispatlayabilirdim ama bu kadar kolay olmazdı sanırım.
                 Bu süreçte yanımda olan, destek veren, üzüntümü paylaşan herkese sonsuz teşekkür ederim.´´

                                                Doğan DEMİRCİ
                                                 İstanbul Hakimi