Meryem Akpınar Ardahanı Gururlandırdı

Meryem Akpınar Ardahanı Gururlandırdı

'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' yarışmasında ödül alan kadınlar arasında Ardahan'ın Meryem anası olarak tanınan ARAS Edaş Ardahan İl Müdiresi Meryem Akpınar'da vardı.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni gerçekleşti.

       Son yıllarda kadın istihdamının hızla arttığı enerji sektöründe farkındalık oluşturmak amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni bu akşam Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşti.

       Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreninde Aras Elektrik A.Ş. Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, 2022 Yılı Profesyonel Ödülünün sahibi oldu. Ardahan’ın Meryem Ablası Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreninde "2022 Yılı Profesyonel Ödülünün sahibi” olarak göğsümüzü kabarttı.

         Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilk olarak 2018'de düzenlenen "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni" bu yıl 25 Mart'ta, İstanbul'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlendi. Çalışma arkadaşlarıyla Ardahan ışığına can veren ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken ARAS Edaş’a kazandırdığı kurumsal kimlikle örnek idareciler arasında gösterilen ARAS Edaş Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Profesyonel kategorisinde ilk üçe girmeyi başararak, finalde diğer adaylarla yarıştı ve birinciliğe uzanarak ödülün sahibi oldu.

       Profesyonel Ödülü 2020'yi Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nden Hülya Erdener Akınç, 2022'yi Aras Elektrik Dağıtım AŞ'den Meryem Akpınar'ın oldu. Ödülleri FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin takdim etti.

      ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, Elektrik dağıtım sektöründe uzun yıllardır görev yapan Türkiye’nin tek kadın İl Koordinatörüdür. Ardahan’ın bütün köy ve ilçelerine ulaşmak için 10 yılda 1 milyon km kat eden Akpınar, Ardahan’ın elektrik dağıtım alt yapısının yenilenmesinde önemli rol oynamıştır. Ardahan’da ilk arıza ekibini kuran Akpınar, 329 sektörel proje ve 159 milyon TL’lik yatırımla arıza sürelerini minimuma indirdi. Elektrik dağıtım sektöründe 5001 Enerji yönetim sistemi ve 9001 Kalite Yönetim Sitemi Baş denetçisi unvanına sahip tek kadın yöneticidir. 15 okul ve 3 bin öğrenciye eğitim desteği sağlayan Akpınar, göç yolunda ki leyleklerin ve nesli tükenmekte olan hayvanlar içinde sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir.