AKTAŞ`A ULAŞIM TELEFERİKLE Mİ SAĞLANACAK ?

AKTAŞ`A ULAŞIM TELEFERİKLE Mİ SAĞLANACAK ?

Ardahan Merkez köylerine sıcak asfalt, Çıldırda yamalama yarım yamalak...

  Ardahan`ın merkez köy yollarında asfalt çalışması yapılırken Çıldır tozlu ve köstebek yuvası haline gelmiş yollarla kışa girmeye hazırlanıyor. Köy yolları yarım yamalak yamalandı.

    Ardahan Valisi Ahmet Deniz, İl Özel İdaresi tarafından asfalt çalışması yapılan köy yollarında incelemelerde bulundu.

   İncelemeleri kapsamında merkeze bağlı Bağdeşen Köyü`ne giden Vali Deniz, köy yolunda devam eden asfalt çalışması hakkında Özel İdare yetkililerinden bilgi aldı. Ekiplerin çalışmasını yakından takip eden Vali Deniz, çalışmaların hızlı yürümesi yönünde yetkililere talimat verirken Çıldır`la ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı.

   AKTAŞ SINIR KAPISINA ULAŞIM TELEFERİKLE Mİ SAĞLANACAK ?

   Yaklaşık olarak üç yıldır yapımı devam eden Ardahan Çıldır duble yol çalışmasında herhangi bir ilerleme sağlanamadığı gibi mevcut olan yolda yüklenici firma tarafından iyice tahrip edildi. AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay`ın Aktaş Sınır Kapısını ziyaret etmesinin ardından. En geç Aralık 2014 te açılacağı söylenen Gümrük kapısı için ulaşımın nasıl sağlanacağı halk arasında merak konusu olmaya başladı. Yoların haddinden fazla tahrip olduğunu ile getiren vatandaşlar " Aktaş açılacak ama ulaşımı teleferiklemi sağlayacaklar, yoksa at arabasıylamı. Valibey Çıldır`ı bir ziyaret etsinde görsün yolların durumunu. Araçlarımızda iyice tahrip oldu. Yollarımız Stabilize bile değil köy yollarımız harap bir halde" Ardahan yolu güzerhanında bulunan Kuzukaya, Karşlıkaya, Meryem Eski ve Yenibeyrahatun köylerinin ana yola uzaklıkları bir ila beş kilometre arasında değişirken, iyice tahrip olan yolların stabilize bile yapılmaması köylerde yaşayan vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Kış geldi çattı fakat her hangi bir çalışmanın olmadığını dile getiren köylüler Çıldır`a ikinci sınıf ilçe muamelesi yapıldığını beyan ettiler. Yolların yapımı ve onarımı için dilekçe veren muhtarların herhangi bir cevap alamadığı bilgisine ulaşılırken. Vatandaşlar ise zorlu kış hazırlığına başladı.