MECLİS KUMPANYASI

MECLİS KUMPANYASI

5 Aralık Pazartesi günü başladı Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2023 yılı bütçe görüşmeleri 12 Aralık Pazartesi gününe kadar aralıksız sürecek bu görüşmeler esnasında meclise ziyaretçi alınmayacak

5 Aralık Pazartesi günü başladı Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2023 yılı bütçe görüşmeleri 12 Aralık Pazartesi gününe kadar aralıksız sürecek bu görüşmeler esnasında meclise ziyaretçi alınmayacak ve görüşmeler hafta sonu da dahil olmak üzere kesintisiz devam etti. Ülkenin geçmiş dönem muhasebesi ve geleceğinin de planlaması yapıldığı için vekillerin tüm dikkatleri bu görüşmede olsun diye meclis ziyarete kapatıldı ve bu zorlu ve meşakkatli görev yerine getirildi.

Bir ülkenin geçmiş yılının muhasebesi gelecek yılının ise planlanması manasına gelir bütçe görüşmesi yani ülke ve millet adına en önemli kararların alındığı günlerdir bütçe görüşmeleri.

Mesela her bakanlığın geçmiş yılda yaptığı harcamalar kalem, kalem açıklanır ve gelecek yıla dair planları ve bu planları yerine getirmek için ona ülke hazinesinden tahsis edilen rakamlar bu görüşmelerde karara bağlanır. 

Yine geçmiş yılın ekonomik verileri değerlendirilip başarı veya başarısızlığı ile önümüzdeki yılın muhtemel ekonomik durumu hakkında en derin bilgiler bu oturumlarda konuşulur. Yani aslında siyasetin geçmiş yıl karnesi bu günlerde yazılır hangi derslerde kalınmış hani derslerde iftihar ile geçilmiş bu karnede çok net bir şekilde görünür. Daha da net bir ifade ile takke düşer kel görünür bu bir hafta içerisinde.

Aslında bu görüşmeler tüm kanallarda canlı olarak yayınlanmalı millet seçerek meclise gönderdiği vekillerin millet adına geçen sene neler yaptığının önümüzdeki yıl ise neler yapmayı planladığını dolayısı ile doğru insanları vekil edip etmediğinin muhasebesini yapmalıdır. Olması gereken de doğru olanda budur.

Peki size sorayım 5 Aralık Pazartesi gününden yazıyı yazdığım bugüne kadar tam yedi koca yedi gün geçti, adeta alıp verdiği her nefeste, attığı her adımda ödediği vergiler ile devletinin hazinesini dolduran sevgili kardeşim ödediğin ve içerisinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan o hazinedeki paralardan;

  • Geçen yıl kim nereye ne kadar para harcamış biliyor musun?
  • Önümüzdeki sene kim nereye ne kadar para harcayacak biliyor musun?
  • Haber kanallarında ya da yazılı basında bu rakamlara dair hiçbir bilgiye rastladın mı?

 

Cevabı ben vereyim KOCAMAN BİR HAYIR 

Peki neler gördük mecliste ve neler konuşuluyor yedi gündür ülkede;

  • Mecliste sen bana bakma nasıl bakarsın ulan diye başlayıp bir vekilin komalık olduğu kavga,
  • Mecliste havada uçuşan sokakta bile edilmeyecek ağır küfürler,
  • Mecliste iki koltuğa aynı anda yayılarak uyuklayan vekilimizin görüntüleri?
  • Belki ülkenin gerçek gündemine dair tek husus olan onu da sayın Bakanın meclise girerken EYT de yaş sınırı olacak mı? Olmayacak mı? Konuşmamda açıklayacağım dediği ama 35 dakika konuşup bu konuda hiçbir şey demediği milleti ekran başında pür dikkat bekletip sonra da sinirden uykusuz kalmalarına sebep olan o konuşma. 
  • Mecliste kendilerinden başka herkesi ABD uşağı ilan eden bir iç işleri bakanı
  • Havada uçuşan fotoğraflar 
  • Yuh sesleri
  • Kırılır gibi açılıp kapatılan meclisteki masaların çekmece sesleri 
  • Allah belanı versinler
  • Şerefsizsin, Haysiyetsizin ve Namertsin güzellemeleri!

İşte olay bu efendiler;

Senin meclisinde senin meclise gönderdiğin vekiller senin kaderini çizerken senin duyduğun ve gördüğün tek şey kavga küfür kıyamet ve kocaman bir rezalet.

Şimdi bu rezalet kumpanyasının tüm oyuncuları çok yorulduğu için kocaman bir tatili hakkettiler herhalde!

İşte bu senin geleceğin çalınırken olayın farkında olma diye kopartılan sahte fırtına ve ahlak ve edepten yoksun kumpanyanın sergilenen gösteriden geriye kalanlar.

 

Sinan KARAÇAY

Gazeteci Yazar