MECLİS BAŞKANI KURAYLA BELİRLENDİ

MECLİS BAŞKANI KURAYLA BELİRLENDİ

Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı toplantı salonunda

        Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı toplantı salonunda Ardahan İl Genel Sekreteri Hakkı Özgür, İl Özel İdaresi çalışanları ve 14 İl Genel Meclis Üyesi hazır bulundu.

        Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığına yaş nedeniyle AK Parti'li Göle İl Genel Meclis Üyesi Yaşettin Özyıldırım Başkanlık ederken, Katip Üyeliklerine ise BDP Göle İl Genel Meclis Üyesi Yalçın Altay ve CHP Hanak İl Genel Meclis Üyesi Önder Sayın yaptı.

         Basına ve halka kapalı olarak gerçekleşen İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde CHP ve BDP ittifakıyla AK Parti ve MHP ittifakı yarıştı. Yapılan ilk oylamada Başkanlığıa aday olan AK Parti'den Bedrettin Çakıcı 7 oy alırken, BDP'li Yalçın Altay ise 7 alarak eşitliği sağladı. Burada yapılan ikinci oylamada da sonuç eşit çıkınca kuraya gidildi. Atılan kurada daha önce olduğu gibi yine  kurayla Bedrettin Çakıcı Ardahan İl Genel Meclis Başkanı oldu.

         Seçim sonuçlarına itiraz eden CHP ve BDP'liler adına açıkklamalarda bulunan CHP Ardahan İl Genel Meclis Üyesi Ercan Özer ile BDP Göle İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda Ardahan İl genel Meclis Başkanlığını kurayla kaybeden Yalçın Altay: "Bedrettin Çakıcı'nın kurayla kazandığı Meclis Başkanlığının yapılan kapalı oylamada AK Parti'li Yaşettein Özyıldırım'ın şifreli ve isim eksikliği yaptığı gerekçesiyle kullandığı oyun iptal edilmesi gerekirken, bu oyun geçerli kabul edilmesi mümkün değildir. Yaşanan seçimi mahkemeye taşıyacağız" dediler.

       Daha sonra ara veren Ardahan İl Genel Meclis Üyeleri, Katip ve diğer üyeliklerin seçilmesi için yeniden toplantıya geçtiler.