MASATLI´DAN İL GENEL MECLİSİNE ZİYARET

MASATLI´DAN İL GENEL MECLİSİNE ZİYARET

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı...

      Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini ziyaret ederek, brifing aldı.
      Genel Sekreter Anıl Aksel, İl Genel Meclis Başkan ve üyeleri ile şube müdürleri tarafından karşılanan Valimiz Mustafa Masatlı, önce personelle tanıştı ardından Genel Sekreter Aksel´den, Özel İdare´nin yürüttüğü çalışmalar, projeler, varlıkları, bütçesi ve iş programı hakkında brifing aldı.
      Özel İdare yetkililerine, yürütülen çalışmalarla ilgili olarak çeşitli talimatlarda bulunan Valimiz Mustafa Masatlı, İl Genel Meclis Başkanlığını da ziyaret ederek, meclisin 2019 yılı ilk toplantısına katıldı. Meclis Başkanı Taviddin Coşkun ve Meclis Üyeleri ile tanışan Vali Masatlı, meclisin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Toplantıda konuşan Valimiz Mustafa Masatlı, bir dönem İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulunduğunu belirterek, kuruma yabancı olmadığını söyledi.
     Valimiz Mustafa Masatlı daha sonra şöyle konuştu: ?100 yıldan daha fazla mazisi olan İl Özel İdaresi, Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi burada da başarıyla insanların dertlerine çare olan, vatandaşın her tülü ihtiyacını karşılayan bir kuruluştur. Özel İdarenin asli, olmazsa olmaz görevleri var. Birincisi, bu asli görevleri başta ben olmak üzere, bütün ekip arkadaşlarımla beraber ve sizler karar alıcımız, gerek bütçemizin, gerek yatırım programımızın onaylayıcıları olarak destek verip, Özel İdarenin asli görevlerini kesintisiz, sürekli ve herhangi bir aksaklığa mahal vermeden yerine getireceğiz. Bizim farkımız nasıl ortaya çıkar, öncelikle Özel İdarenin asli olmayıp da yapması önerilen veya yapılması teklif edilen veya kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğiyle yürütmesi gereken işler konusunda bizim farkımız ortaya çıkar. İşte biz bu işlere ne kadar ilgi gösterirsek, ne kadar yapabilirsek hep beraber Özel İdaremiz Türkiye ölçeğinde başarılı, iyi çalışan, insanına değer veren, insan ihtiyaçlarını karşılayan ve bölgeye katkı sağlayan bir Özel İdare ortaya çıkar. Sizlerin, muhakkak bu ilin her noktasına kadar, her tarafta, her yerde, insanın olduğu hatta insanın olmadığı yerlere de hizmet edeceğiz. Bunda şüphemiz yok.
    Ben geçmiş dönemde, başta İl Genel Meclis Başkanları olmak üzere burada görev almış üyelerimize, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Bütçemiz 47 milyon Türk Lirası. Geçen yıl ki bütçeyle karşılaştırdığımızda iyi bir bütçe. Tabi arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilerden hareketle bu sene özellikle sıcak ve beton asfalt konusunda, menfez ve kilit parke taşı döşemede iyi bir çıkış yapacağız şeklinde ifadeleri oldu.  
     Türkiye artık çok değişti, gelişti ve dönüştü. Geçmişle kıyaslamak artık imkânsız. Bu hem alt yapı olarak, hem teknoloji olarak, hem fiziki yaşam şartları olarak çok güzel şeyler yapıldı. Bugün ilimizde 129 adet araç var. Eksik aracımız yok. Avrupa´da ne varsa fazlası Türkiye´de var. Biz birliğimizi, beraberliğimizi bozmadığımız sürece, beraber hareket ettiğimiz sürece karşımızda hiçbir güç duramaz. Biz de ülkemizin bu gelişimine katkı sağlayacağız. Ben ve sizler burada ki seçilmişler olarak buna katkı sağlayacaksınız. İlimizin önünü açmaya çalışacağız. Bunun için herkes el birliğiyle çalışacak. Ardahan´ımızı daha iyi noktaya birlikte taşıyacağız. Bizim için merkez neyse, Çıldır, Posof, Hanak, Damal, Göle´de aynıdır. Bizim işimiz insana hizmet etmektir. ?İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın? işte biz insanı yaşatacağız. Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu biliyoruz. Bu şuur içerisindeyiz.? Diyerek sözlerini tamamladı ve personele başarılar diledi.