Maltepe Ardahanlılar Derneğinden Eğitime Önemli Destek

Maltepe Ardahanlılar Derneğinden Eğitime Önemli Destek

Maltepe Ardahanlılar Derneğinden Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Ortaokulu’na Müzik ve Dram Atölyesi kazandırıldı.

          Maltepe Ardahanlılar Derneği, Ardahan merkez ve ilçelerinde, İstanbul Merkez ile özellikle Maltepe İlçesi sınırlarında sürekliliği olan projeler üreten ve hayata geçiren bir dernek olma özelliğini sürdürmektedir. 

        İşte bunlardan birisi de Ardahan Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Ortaokulu’na yapmış olduğu projedir. Maltepe Ardahanlılar Derneği’nin girişimi ile Lions Federasyonu Eğitim Komisyonunun organizasyonu ile bir Müzik Atölyesi yapımı ve Uzman Eğitimci Yazar Yaşar GELER tarafından yaptırılan ve bu projeye Yazar Murat Tuncel tarafından da destek sağlanan Drama Atölyesi uzun çalışmalar sonrasında hayata geçirilmiştir. 

          19- 20- 21 Mayıs tarihlerinde Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açılış daveti üzerine Dernek Başkanı Uz. Eğitimci, Yazar Yaşar Geler ve yönetim kurulu üyeleri Mahir Akbulak, Mustafa Topçu, Yaşar Özkaragöz ve Zihni Akbulut’tan oluşan heyetle Ardahan’a, Çıldır’a iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bu çalışmalar kapsamında Çıldır Belediye Başkanlığına, Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Ardahan’a önemli bir turizm tesisi kazandıran Eski Ardahan Milletvekili, İş İnsanı Ensar Öğüt’e de ziyaretler yapılmıştır. 

        İstanbuldan gelen heyet, Çıldır İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Yıldız, Çıldır İl Genel Meclis Üyesi A. Rıfat Vural, İlçe Müftüsü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla Müzik Atölyesi ve Drama Atölyesinin açılışları gerçekleştirdi. 

         Açılışta Öğretmenler ve öğrenciler tarafından müzik ve tiyatro sunumları gerçekleştirildi.  Açılış ve sunumların ardından Uz. Eğitimci, Yazar Yaşar Geler’e, Maltepe Ardahanlılar Derneği’ne, Yazar Murat Tuncel’e ve Lions Kulüpleri yönetimine birer teşekkür plaketleri verildi. 

Açılışla ilgili açıklama yapan Geler,'' Maltepe Ardahanlılar Derneği bundan sonra da bu türden projeler üretmeye devam edecektir. Bu projelerde görev alan ve destek veren dernek yöneticileri ve üyelerine teşekkür ediyoruz''dedi.