MAKİNELERİNİ VALİ ÇİÇEK'İN ELİNDEN ALDILAR

MAKİNELERİNİ VALİ ÇİÇEK

Ardahan'da "Çiğ Süte Halk Elinde Katma Değer Kazandırılması" projesi kapsamında 'Otomotik krema makinesi ve Yayık Makinesi' hibe töreni düzenlendi.

    Ardahan Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ardahan Üniversitesi ortaklığında hazırlanan ve DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) finansmanlığında yürütülen "Çiğ Süte Halk Elinde Katma Değer Kazandırılması" projesi kapsamında Ardahan’ın temel geçim kaynaklarının başında gelen hayvancılık işletmelerinde üretim yapan kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin hane içi ve dışı, iş yükünü ve fiziksel yıpranmalarını azaltarak kendilerine daha fazla zaman ayırma fırsatı sağlayıp iyi bir ekonomik kazançla kadınların maddi gelir elde etmeleri ve sosyalleşmesini sağlamak için üreticilere 'Otomotik Kreme Makinesi ve Yayık Makinesi' dağıtımı gerçekleştirildi.

   Programda konuşan Vali Hayrettin Çiçek, hayata geçen bu proje ve yapacağımız yeni projelerle ilimiz tarım ve hayvancılığını desteklemeye devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi; “İlimiz tarım ve hayvancılığın merkezi, dolayısıyla görev süremiz boyunca bu sektörü ayakta tutma ve geliştirme adına gayretlerimizi sürdüreceğiz. Kadınların özellikle çok daha nitelikli bir şekilde, çok daha katma değeri yaratıcı bir şekilde tarımsal üretime dahil edilmesi çok önemli. Bunun için de başta Üniversitemiz olmak üzere diğer kurumlarımızla birlikte projelerimizi sürdüreceğiz.”

    Online kura çekimi ile belirlenen büyükbaş hayvan işletmesi sahibi 95 çiftçiye ‘Otomatik Krema Makinesi ve Yayık Makinesi’ hibe edildi. Aşıkşenlik Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet Biber, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Ziraat Odası Başkanı Lalitşah Sural, ilgili kurum müdürleri, köy muhtarları ve kadın çiftler katıldı.