‘’LAL GECE’’ ÇILDIR’DA

‘’LAL GECE’’ ÇILDIR’DA

İlyas Salman`ın başrolde oynadığı, Reis Çelik imzalı Lal Gece, filminin galası Aşık Şenlik Belediyesi önünde yapılacak.

 

      İlyas Salman`ın başrolde oynadığı, Reis Çelik imzalı Lal Gece, filminin galası Aşık Şenlik Belediyesi önünde yapılacak. Küçük yaşta evlendirilmeye zorlanan bir genç kızın düğün gecesi yaşadığı sıkıntıya odaklanan film, küçük kızla hayatını cezaevinde geçirmiş yaşlı bir adamın kan davasını bitirmek adına yaptıkları bu evliliğin dramını anlatıyor.
 
     Çıldırın ve Çıldır gölünün tanıtılmasında çok büyük katkı sağlayacak olan Lal Gece filminin galasının Çıldır'da yapılmasının büyük bir onur olduğunu kaydeden Aşıkşenlik Belediye Başkanı M. Mülazim Karaçay yaptığı açıklamada; 
     '' Lal Gece filmi Çıldır'ın ve Çıldır gölünün tanıtılmasında çok büyük etken olacaktır. Sayısız ödül alan böyle üst düzey bir filmin ilçemizde çekilmesi ve yine galasının ilçemizde yapılması çok büyük gurur kaynağı ve önemli bir şanstır. 2 ekim Salı günü Aşıkşenlik belediyesi önünde yapılacak galaya tüm Çıldırlıları bekliyoruz'' dedi.
     İlçemizde galası yapılacak olan filmin ilk gösterimi 03.10.2012 tarihinde Kars şehir sinemasında 19:30 da yapılacak. Ülkemizin geleneksel sorunu olarak karşımıza çıkan çocuk gelin gerçeğine dikkat çekmek isteyen film Berlin Film Festivali'nden Kristal Ayı ödülü almıştı. 
     Lal Gece 17. Türkiye / Almanya Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerininde sahibi olmuştu.Filmin kadrosunda İlyas Salman, Dilan Aksüt, Mayşeker Yücel, Sabri Tutal, Sercan Demirkaya ve Ahmet Aydın yer alıyor.