‘’20 YILDA ÇILDIR’A BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMAYANLAR, ŞİMDİ ÇAKILAN ÇİVİLERİ SÖKMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR’’

‘’20 YILDA ÇILDIR’A BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMAYANLAR, ŞİMDİ ÇAKILAN ÇİVİLERİ SÖKMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR’’

Yerel bir gazetede ilçede yapılacak olan öğrenci yurdu için kendisini eleştiren ve kardeşini kayırdığını iddaa eden eski belediye başkanı Ercan Şirin’e, Dernek başkanı Yusuf Yılmaz’dan yanıt geldi.

           Yerel bir gazetede ilçede yapılacak olan öğrenci yurdu için kendisini eleştiren ve kardeşini kayırdığını iddaa eden eski belediye başkanı Ercan Şirin’e, Dernek başkanı Yusuf Yılmaz’dan yanıt geldi.

          ‘’Kamuoyuyla şu  4 maddeyi paylaştıktan sonra sözlerime geçeceğim;
1) İhale Çıldır Meslek Yüksekoklulunda kurulan ihale komisyonu tarafından yapıldı.
2) Öğrenci Yurduna yapılacak yardımlar KAI vakfının hesabında toplacaktır.
3) Yapılacak olan yurt inşaatının yapı denetimi ve kontrolu Ardahan Üniversitesi yapı işleri tarafından takip edilecektir.
4) Çıldır Yükseköğretimi Geliştirme Derneği ise bütün özveriyle bu işin takibini yaparak öğrenci yurdunun önümüzdeki öğretim yılına yetiştirecektir.
        Bir yerel gazeteye eski belediye başkanı Ercan Şirin beyan vermiş ve ''çirkinliktir''diyerek beni, derneğimizi ve işadamlarını tehditkâr bir tavırla eleştirmiştir. Bu şahıs ki 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçeye çivi çakmadığı gibi belediyeye ait tüm işyerlerini nasıl ve ne şekilde sattığı şüpheli olan bir zat bugün ahkam kesmektedir.
      Unutulmamalıdır ki bizler Çıldır için el ve gönül birliği yapmış, Çıldır severler, akil adamlar, değerli işadamları ve  akademik ünvana sahip birbirinden önemli şahsiyetler bizlerinde katıldığı toplantı ve televizyon programında bir araya gelmiş ve ellerini taşın altına koyarak ilçemiz için hayati önem taşıyan bir konuda yüreklerinin yanında maddi destekte koyarak Çıldır Meslek Yüksek Okuluna yurt yapımı için katkı sunmuşlardır.
Malumdur ki inşaat sezonu bölgemizde kısa süreli olduğundan dolayı bir an önce yurt yapımını hızlandırmak adına girişimlere başlamış ve kısa sürede de çok yol kat etmişizdir. 
        Öyle ki yurt yapımı ihalesi günü komisyonda 3 dernek yöneticisi, Çıldır Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Çıldır Belediye Başkanı ve ÇMYO Koordinatörü de bulunmaktaydı. İhaleye 4 firma girmiş ve Narin İnşaat isimli Erzurumlu firma en düşük fiyatla ihaleyi almıştı Sözleşme imzalamak üzere iken adı geçen firma kendisine %25 ila %30 arası avans verilmesi yönünde talep belirtmiş aksi halde başlayamayacağı konusunda gerek sözlü gerekse yazılı olarak telkinde bulunmuştur. Sebebini bizlere ''sizin elinizde para yok, ben inşaata başladıktan sonra size bağış sözü veren insanlar para vermezse ne yapacağım, paramı kimden alacağım''diyerek hem bizleri hem de bizlere söz veren çok değerli insanlarımızı zan altında bırakma cesareti göstermiştir.
       Bundan dolayı konuyu komisyonda tekrar değerlendirerek ikinci en az teklifi veren hatta verdiği tekliften 10 Bin TL daha aşağı bir rakamı kabul eden Çağberk İnşaat firmasıyla anlaşarak sözleşme imzalanmıştır.
      Amacımız ki bu yıl Çıldır Meslek Yüksek Okuluna açılacak yeni bölümlerle birlikte yaklaşık 300 öğrenci kapasitesine çıkacak okulumuzun yurt sorunun en kısa zamanda çözmektir.
      Tabii bu yaparken de yıllardır ilçeye hizmet etmeyi bırakın uzaktan gazel okumalarla ilçeye faydası bile olmayan ve bu tür kişilerin yardakçılığını yapan bir zihniyet bu inşaatın önüne geçmek ve engel olmak isteyeceğini tahmin ediyor ve biliyorduk. Bizleri bu kişiler yıpratamayacağı gibi yapımına başladığımız yurdun inşaatını engelleyemeyecekler. 
         Şuan ihaleyi alan firma arsa tahsisini müteakiben, zemin etüdü, temel açımı, temelin nem ve rutubete karşı korumasını yaparak demir döşeme işine başlamıştır. Bu şekilde devam eden yurt inşaatı herhangi bir olumsuzluk çıkmaz ise yaklaşık teslim tarihinde bir ay önce teslim edilecektir ki bizlerinde tek temennisi budur.
Ercan Şirin'in yaptığı açıklama ve beyanlara istinaden kendisini işyerime davet ederek konuyla ilgili görüştüğümde bana söylediği şu cümle çok manidardır '' Yıllar önce sende beni şikayet etmiştin'' işte asıl sorgulanması gereken bu cümledir. Bizler ilçeye yapılan yatırımlara engel olmak için değil yapılmayan hizmetlerin yapılması için girişimlerde bulunmuştuk. Ama ne kadar acıdır ki 20 yıl bu ilçeyi yöneten bir zihniyet bırakın hizmet etmeyi yapılan hizmetlerin önüne geçmek için kin ve garezle hareket ederek aslında bana değil tüm Çıldır halkına karşı saygısızlık etmektedir.
     Bizler bu açıklamayı sadece bizleri yalnız bırakmayıp maddi manevi desteklerlerini esirgemen hemşerilerimize ve konuya duyarlılık göstererek bizlerin yanında olan çok kıymetli Çıldır Halkını bilgilendirmek amacıyla yaptık. Herkes şundan emin olsun ki yurt bu yıl faaliyete geçeceği gibi bağış sahiplerinin ve azda olsa bizlerin bu olayda ki göstermiş olduğu özveri uzun yıllar konuşulacak ve takdir edilecektir.’’
YUSUF YILMAZ
ÇYGD Başkanı