LİSELİLERE MESLEK TERCİH SEMİNERİ

LİSELİLERE MESLEK TERCİH SEMİNERİ

Çıldır İlçe Emniyet Amirliği Polis Teşkilatının kuruluşunun 168.Yıl dönümü münasebetiyle ortaokul ve lise öğrencilerine seminer verdi.

 

          Çıldır İlçe Emniyet Amirliği Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. Yıl dönümü münasebetiyle ortaokul ve lise öğrencilerine seminer verdi.

        Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu YBO ve Çıldır Lisesini ziyaret eden İlçe Emniyet Amirliği görevlileri öğrencilere seminer verdi. Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş yıl dönümü kutlama programı çerçevesinde düzenlenen seminerde konuşma yapan Çıldır İlçe Emniyet Amir Vekili Dilek Yüksel , Polis Teşkilatının kuruluştan günümüze kadar olan sürede amaç ve hedeflerini anlattı. Seminerde öğrencilere polisin ne olduğu, polislik mesleğinin amaçları ve görevleri, hırsızlık, kapkaç, kavga, şiddet olayları ve bu olaylar karşısında polisin aldığı ve alacağı önlemler, bu tür vakalarda nasıl hareket edileceği, genel asayiş konularında alınan tedbirler ve ilçe emniyet amirliğinde görevli polislerin olası vakalarda görevlerinin neler olduğu konuları hakkında bilgi verildi.

           Polis Kolejleri ve Polis Akademisi hakkında da öğrencilere bilgi veren Başkomiser Yüksel, ne kadar puanla bu okullara girebilecekleri, yazılı ve mülakat sınavlarının nasıl gerçekleştiği ve puanlama sisteminin detaylarını anlattı. Öğrencilerin aklına takılan sorulara da cevap veren Yüksel, gerçekleştirdikleri seminerlerde öğrencilerin kendilerine gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduğunu sözlerine ekledi.