LABORATUARIN BAŞINDA BİR ÇILDIRLI

LABORATUARIN BAŞINDA BİR ÇILDIRLI

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü...

    Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde mikrobiyoloji laboratuarı faaliyete geçirilerek Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde görevli Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hülya Aslan´ın görevlendirildi.

    Korona virüs tespiti ve tedavi konusunda çeşitli çalışmalar yürütülürken, Erzurum da virüs tespiti için Kurulan laboratuarın başına hemşerimiz Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hülya Aslan getirildi.

    İlçe Yıldırımtepe mahallesinden emekli öğretmen Muzaffer Aktemur ve Çıldır Sağlık ocağında uzun yıllar Başhemşirelik yapan Gülyağı Aktemur´un kızı olan Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hülya Aslan 2000 li yıllarda  Çıldır Sağlık Ocağında hekimlik ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü.           Çıldır´daki görev süresi boyunca vatandaşlar ile kurduğu sıcak ilişki ve sevecen tavırları dolayısı ile kısa sürede ailemizin hekimi, kendi çocuğumuz gibi yakıştırmalarla sık sık karşılaşan  Dr. Hülya Aslan küçüklerin doktor ablası büyüklerin doktor kızı oldu.

     Dünyanın baş etmeye çalıştığı bu virüs karşısında Dr. Hülya Aslan´ın bu göreve getirilmesi ilçe halkını gururlandırdı. Dr. Hülya Aslan ´ın geçmişteki birçok hastası ve hemşerisi bu haberi duyunca " Hülya kızımız her zaman işini layığı ile yapan, ilgisi alakası merhameti insanların iyileşmesi için harcayan bir evladımızdı. Böyle önemli görevler üstlenmesi Çıldırlı olarak bizleri gururlandırdı. Kendine başarılar dilerken dikkati de elden bırakmamasını tavsiye ediyoruz" dediler.