KÜÇÜLMEYE DEVAM EDİYORUZ

KÜÇÜLMEYE DEVAM EDİYORUZ

Büyükşehir olacak illerle beraber kapatılacak belediyeler yasası da meclisten geçti. Aşık Şenlik Beldemizde nüfusunun 2000 `nin altında olması sebebi ile kapatıldı.

 

      Büyükşehir olacak illerle beraber kapatılacak belediyeler yasası da meclisten geçti. Aşık Şenlik Beldemizde nüfusunun 2000 'nin altında olması sebebi ile kapatıldı. Kışın 920 kişinin yaşadığı yazın ise yaklaşık 3000 kişinin yaşadığı kasaba artık yok. Bu saatten sonra geçmişle hesaplaşmanın veya yorumunu yapmanın pek faydası olmayacaktır. Çünkü Çıldır ilçemizden başlayan küçülme Aşık Şenlik kasabası ile son sürat devam etmektedir.
       Bunlardan sonra artık neyi kapatırlar veya elimizden neyi alırlar bilmem ama tek inandığım gerçek var ki bizler birleşmedikçe büyümedikçe alma işlemi son sürat devam edecektir. Siyasiler söyle yaptı, yok efendim şu partiye oy vermediniz, yanlış siyasileri seçtik gibi dedikoduları bırakıp bu saatten sonra neler yapmalıyızın hesabına girmeliyiz. Bizler küçülmeyi seçtikçe yarın yok olup gideceğiz. 
       Artık büyümek ve birlik olmak için daha çok geç kalmadan bir şeyler yapmalıyız. Nasıl Hanak ve Damal ilçeleri nüfuslarını 4 bin ve 5 bine çıkardıysa bizlerde bunu becermeliyiz. Gerekirse Aşık Şenlik kasabasını, Saymalıyı, Eşmepınar'ı ve Sazlısu köyünü zaman geçirmeden ilçeye bağlanmaları için çalışmalıyız. PTT ve Banka işlem ve nüfus azlığından dolayı küçültülmedi mi ? Adliye yine aynı sebeplerden elimizden alınmadı mı? Aşık Şenlik Kasabası nüfustan dolayı kapatılmadı mı? Hepsi gerçekleşti değil mi? Ne yaptık peki bizler, Hiçbir şey kahve köşelerinde dedikodu yapmaktan başka. Bunların kapanacağı haberlerini duyurdukça yazdıkça başta siyasilerimiz olmak üzere herkes sus pus oldu. Ne zaman elimizden çıktılar siyasiler şov yapmaya halkımızda söylenmeye başladı. 
    O zaman daha çok geç kalınmadan daha fazla kurumumuz elimizden alınmadan, Aktaş Sınır kapısının açılmamasının önüne geçmek için, nüfus azlığı ile dayatılan olaylara karşı gelmek için el birliği yapmanın tam zamanıdır.
      Zaman siyasi rant peşinde koşma, menfaat icabı işler yapma zamanı değildir. Zaman eyaletlik yapmış Çıldır ilçemize sahip çıkma zamanıdır. Unutmamalıyız ki bugün kurumları ve bir beldemizi elimden alanlar yarın ilçemizide elimizden alırlar.