KUTLU DOĞUM KONFERANSI

KUTLU DOĞUM KONFERANSI

Çıldır İlçe Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle konferans düzenledi.

 

        Çıldır İlçe Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle konferans düzenledi.
     Çıldır Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen konferansa İl Müftüsü Galip Akın, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç.Dr. Cenksu Üçer,Hanak, Posof, Damal, Göle müftüleri, Çıldır ve Aşıkşenlik Belediye Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanı, kurum amirleri, Çıldır İlçe Müftülüğü personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salon ağzına kadar dolarken, çoğu vatandaş etkinliği ayakta izlemek zorunda kaldı.
      Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinliğe   Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunuşuyla devam edildi. Açılış konuşmasını Çıldır İlçe Müftü Vekili İsmail Geren yaptı. İlçe Müftü Vekili İsmail Geren’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Galip Akın’da kısa bir konuşma yaptı. Sinevizyon gösterisinin ardından  Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç.Dr. Cenksu Üçer, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” isimli konferansta misafirlerle soru cevap şeklinde sohbet etti. Hz Peygamberin hayatından örnekler veren Üçer ona layık ümmet olmak için yapılması gerekenleri anlattı. 
     Program sonunda Veda Hutbesi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç.Dr. Cenksu Üçer ve İl Müftüsü Galip Akın Çıldır İlçe müftülüğünün düzenlemiş olduğu kermesin açılışını yaptı.