KUSİ´DEN SANAYİ ZİYARETİ

KUSİ´DEN SANAYİ ZİYARETİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,...

   Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ArdahanKamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Kurulu, Ardahan Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren ?GÜLTÜRK KERESTE VE MOBİLYA? firmasına ziyaret gerçekleştirdi.

   Ziyarette Türkiye KÜSİ Çalışma Grubu Üyesi ve Ardahan İl temsilcisi ve Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Şeref KILIÇ, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ, SERKA koordinatörlüğü uzmanı Durmuş Okan BOZKIRLI, Bil. San. Tek. Bak Ardahan İl Md. yetkilisi Süleyman BAYRAM, KOSGEB il müdürü Ramazan SİVRİ, TKDK uzmanı Engin CENGİZ ve Ardahan Üniv. Mühendislik Fakültesi öğretimüyesi Doç.Dr.Okan EŞTÜRKyer aldı.
Gerçekleştirilen ziyarette KÜSİ İl temsilcisi Prof.Dr.Şeref KILIÇ, Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan ilimizin de dahil olduğu ?Cazibe Merkezleri Programı?´nın tanıtımını yaparak programın amaç ve kapsamını açıkladı.
   Ardahan Sanayi Sitesinde nispeten küçük boyutlu, düşük ve geleneksel teknolojilerin kullanıldığı GÜLTÜRK Kereste ve Mobilya firmasının ?Cazibe Merkezleri Programı? kapsamında desteklenmesi ile modern teknolojilerin kullanıldığı en az 30 çalışanın istihdam edildiği bir fabrikaya dönüşmesi için gerekli olan destek ve teşvikler hakkında teknik bilgiler sunuldu.
İlimizde sanayinin gelişmesi ve istihdamın artması için ?Cazibe Merkezleri Programının? önemini vurgulayan KÜSİ kurulu,Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü 1. Başvuru Çağrı ilanını yayınladığını ve Cazibe Merkezleri Programı (CMP) ile ilgili yatırımcıların destek başvurularını 24/01/2017- 27/02/2017  tarihleri arasında  yapabileceklerini vurguladılar.
KÜSİ kurulu Cazibe Merkezleri Programı (CMP) ile diğer devet teşvik ve destekleri hakkında Ardahan genelinde faaliyet gösteren firmalara yönelik bilgilendirme ve işbirliği faaliyetlerine devam edeceklerini belirttiler.