KURTULUŞ MESAJLARI

KURTULUŞ MESAJLARI

Çıldır´ın düşman işgalinden...

    Anadolunun güzide ilçelerinden Çıldırımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılını kutlamaktayız.
      Çıldır yüzyılar boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır. Anadolu ve Türk medeniyetlerine ev sahipliği yaparak bugünlerine gelmiştir. Tarihte Sancak Beyliği yapmış ilçemiz , nerede ve niçin bu topraklarda olduğunun farkında olmayan, bastığı yerleri toprak parçası sanan, kendini bilmezlerin ait oldukları yerlere geri dönmeleriyle huzurlu günlerine tekrar kavuşmuştur.
   Bir tek Çıldırımız değil, tüm Türkiye´nin bölünmez bütünlüğü ile bir daha bu şekilde bir saldırıya mahal vermeyeceğimizin mutluluğu ve bilinci içerindeyiz. Tarihte bu toprakları bedeller ödeyerek koruduysak, bundan sonra da daha fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu tüm dünya bilmelidir. Gazilerimizin kanlarıyla suladığı, şehitlerimizin canlarıyla hayat verdiği bu mübarek topraklarda hepinize sağlıklı ve sevgi dolu daha nice 98 yıllar temenni ederken , tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 Bedirhan İmamoğlu

Çıldır Kaymakamı


 

    Güzel Çıldır´ımız, tarih içerisinde hep acılar, zulümler ve yokluklar yaşamıştır. Geçtiğimiz yüzyılda, Türk Milletinin üzerine bir karabasan gibi çöken işgal günleri ve muhacirlik dönemleri de, Çıldır insanı için acı dolu geçen yılları beraberinde getirmiştir. Ermeni işbirlikçiler ile birlikte hareket eden Rus kuvvetlerinin , Çıldır ve havalisinde yaptıkları zulüm ve katliamlar, yüzü yokluk ve biçarelik sebebi ile zor gülen insanımızı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmıştır. Çıldır halkı bu toprakları terk etmek yada bu topraklarda canından olmak gibi her ikisi de kabul edilemez mecburiyetlerle baş başa bırakmıştır.

     Ancak tarih bize şunu haykırıyor. "BİZİ ÖLDÜRMEYEN HER DARBE BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMİŞTİR. BU MİLLETİ TOP YEKÜN YOK EDEMEYEN HER ÇABA, ZALİMİN KARŞISINA DAHA DA KILICI KESKİN BİR TÜRK MİLLETİ ÇIKARMIŞTIR."
    Tarih yazmayı gelenek haline getiren milletimiz, 1918 yılında başlatılan mücadele ile güzel Çıldır´ımıza tekrar bağımsızlığını kazandırmıştır.
    Burada, aziz şehitlerimize de seslenmek istiyorum. Biliyorum, sesimi duyuyorsunuz. Büyük Türk Milleti´nin her neferinin, kutsal değerleri uğruna bütün varlığını feda etmeye hazır olduğunun aleme haykırılışını ve dünyanın hafızasına nakşedilişini, insanlığın en yüksek mertebesine ulaşmış siz, şehitlerimize borçluyuz.
    Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, bedelini bin yıl sonra bir kere daha kanınızla ödeyerek bu toprakları vatan kılan ölümsüz şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.


Ahmet Rıfat VURAL


 

     Yurdumuzun her köşesinde kadın, erkek, genç, ihtiyar bütün milletimizin birbirine kenetlenerek verdikleri şanlı mücadele ülke sevgisi ve bağımsızlık idealinin tarihi örnekleriyle doludur. Çıldırlılar da ülkeleri ve bağımsızlıkları için verdikleri mücadeleyle tarihimizin bu onurlu sayfalarındaki yerini almıştır.

      Bu duygularla, böylesi bir tarihi onuru yaşayan Çıldır´ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor, bizlere bu coğrafyada gururla yaşama imkânı sağlayan tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.


Oktay Coşkun
MHP ÇILDIR İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYI


 

      Milletimizi esaret altına almak isteyen düşmana karşı elde edilmiş en büyük zafer olan  Kurtuluş savaşı, Başta Atatürk ve silah arkadaşları halkıyla bütünleşerek verdiği bu mücadele, bir milletin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiği gündür.  98. yıldönümünde, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit düşen aziz askerlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor  Tüm Çıldır Halkının Kurtuluş Bayramını Kutluyorum.

Baha YUNUSOĞLU

CHP ÇILDIR İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYI


    Vatanımızın işgaline karşı Türk Milletinin direnişinin en güzel örneklerinden birini göstererek tarih sahnesinde yerini alan Çıldır´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 98 yıl önce yürekleri vatan sevgisiyle dolu; gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm Çıldır halkı kısıtlı imkanlarla, kanları canları pahasına savaşmışlar ve düşman kuvvetlerini bozguna uğratmışlardır. Savaş sonrası yıkılıp yağmalanmış olan Çıldır´ı halkımız yine aynı azim, aşk ve özveri ile bu günlerine getirmiştir. Bizler de Ecdadımızdan emanet aldığımız güzel şehrimizi aynı şuurla koruyarak hak ettiği şartlara ulaştırmak için yılmadan çalışacağız. Bu anlamlı günde Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Çıldırlı hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyorum.


Hikmet Aydın
İYİ PARTİ ÇILDIR İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYI


   İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hepbirlikte yaşıyoruz. Türk Milleti bağımsızlık arzusundan hiçbir zaman vazgeçmeyerek milli mücadelemizin en güzel örneklerini göstermiştir. Vatan toprağımız olan Çıldır´ımızın düşman işgalinden kurtarılarak hürriyet ve bağımsızlık onuruna kavuşmasında eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösteren kahraman atalarımız bizlere bu aziz Türk yurdunu miras bırakmıştır. Tarihi şan ve şeref dolu olan Türk Milleti bu kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır.

  Bu vesile ile ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.


MAHMUT AHMET VURAL
Türk Kızılayı
Çıldır Şube Başkanı