KURTULUŞ COŞKUSU ANKARA´DA ESTİ

KURTULUŞ COŞKUSU ANKARA´DA ESTİ

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonun....

    Ankara Ardahan Dernekler Federasyonun, Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı sebebiyle düzenledikleri Kaz gecesine yoğun ilgi olunca Ardahanlılar ve konuklar yer bulamadığı için çoğusu ayakta geceyi izlemek zorunda kaldılar.
      Ankara İller Bankası Sosyal Tesislerinde yapılan barış, kardeşlik, birlik ve dayanışmanın üst seviyede gerçekleşen gecede 1500 kişilik salona 2000 kişi katılınca izdiham yaşandı.
     Ankara´da gövde gösterisi yapan Ardahan´lıların kurtuluş gecesine milletvekilleri siyasi parti temsilcileri sanat dünyasından tanınmış sanatçıları, iş dünyasının önemli simaları, sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, üstü bürokratlar. meclis üyeleri 2000 e yakın Ardahan´lı ve konuklar katıldı.
    Geleneksel kaz gecenin açılışında konuşan Ardahan dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ergüder Şimdi, yoğun katılım ve ilgiden dolayı hemşerilerine teşekkür ederken gecede kaz ikram edemediği hemşerileri için mini bir kaz gecesi yapacağının sözünü verdi.
Şehitleri minnetle anan ve gazilere acil şifalar dileyen ŞİMDİ: Bingöl Emniyet Müdürüyken hain bir saldırıda yaralanarak Gazi olan Emniyet Müdürü Atalay Ülker´in terörle mücadelede göstermiş olduğu kahramanlığını överek kendisini tebrik etti.
     Genel başkan Ergüder ŞİMDİ konuşmalarını şöyle sürdürdü: Ardahan, Kars, Artvin ve Batum 1877 yılında Savaş tazminatı olarak Rusya´ya verilmiş, 43 yıl esaret altında yaşadıktan sonra 23 Şubat 1921 tarihinde Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kazım Karabekir ve Bizzat Ardahan da yaşayan halkımızın milis kuvvetleri oluşturarak düşmanı söküp atmasıyla özgürlüğüne kavuşmuştur.
     Özgürlüğümüz uğruna canlarını feda etmiş olan gazi ve şehitlerimizi de Minnetle anıyorum. Asıl Cennet Mekan sizlersiniz Sizleri unutmayacağız. Dedi.
    Ardahan´ın yok olmak üzere olan kültürünün yaşatılması gerektiğini asıl bu konuda Sivil Toplum Örgütlerine, gençlerimize ve kadınlarımıza çok büyük görevler düştüğünü, Federasyon yönetimi ve dernekler olarak her zaman bu uğurda gayret göstereceğimizi ve bu işe de ilk olarak ilkbaharda bu güne kadar hiç memleketine gitmemiş gençlerimiz ve İlk defa Kurduğumuz Ardahan Türk Halk Müziği Koromuz ile birlikte Ardahan´ımıza seyyahta başlayıp bitmek üzere olan değerlerimizi ve yaşamı yerinde göstereceğiz dedi.
    Ardahan´ın sürekli göç veren göçün durdurulması için özel teşviklerin getirilmesi (yani insanların yaşadığı yerde mutlu olmalarının sağlanmasının) gerektiğini, neredeyse sekiz ay kar altında kalınması nedeniyle yaşamın durma noktasına geldiğini ve bu dönemlerde de işyerlerinin kapalı olduğu Ardahan´ın hiç kar altında kalmayan bir il ile aynı şekilde değerlendirilmemesi, vergilendirilmemesi, yakıtların aynı ücretlendirmelere tabi tutulmaması, Sigortalılıkların ve genel sağlık sigortalılarının primleri gibi önemli mesajlar verdi.
    Yoğun katılım ve ilginin yüksek olduğu kurtuluş gecesine Ardahan valisi İbrahim ÖZEFE, Ankara Milletvekili Murat ALPARSLAN, Erzurum Milletvekili Orhan DELİGÖZ, Ardahan Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY, Eski Sanayi Bakanı Abdül Kerim DOĞRU, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı haberleşme Genel Müdürü Ensar KILIÇ, Ardahan Üniversitesi rektörü Mehmet BİBER, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih DURUAY, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ, AK Parti Ardahan İl başkanı Yunus BAYDAR, Göle Belediye Başkanı Akın İSMAİLOĞLU, Çıldır Belediye Başkanı Yakup AZİZOĞLU, Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR, Ak parti Çıldır İlçe Başkanı Rıfat VURAL, İstanbul Kars-Ardahan-Iğdır derneğinin onursal başkanı Mustafa KÜPELİ, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekayi AYDIN, Karayolları genel müdür yardımcısı Laçın AKÇAY, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep TEKCAN, Kazan Belediyesi meclis üye Muhsin KOCA, Ankara Ticaret Eğitim Komitesi Başkanı Cengiz GÜLER, Ankara Ardahan Vakıf başkan yardımcısı Selahattin DOĞRU, Kars eski belediye başkanı Nevzat BOZKUŞ, Ankara Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyon Başkanı Erdoğan YILDIRIM, Ankara Azerbaycan Dernek Başkanı Erdoğan ÇEÇEN, Sarıkamış Micingirt Selami SAĞLIK, Ankara Serhatlılar Birliği başkanı Yavuz EĞER, Ankara KAI Platformu Başkanı Sebahattin ŞENGÜL,CHP Etimesgut ilçe başkanı Ayhan YILMAZ adını yazamadığımız üst düzey bürokratlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve ikibine yakın Ardahan, Göle, Çıldır, Posof, Hanak, Damallılar ve bölgenin renkli simaları katıldı.
    Ardahan Dernekler Federasyonunun müzik korosunun seslendirdiği Ardahan ve yöre türküleri, katılımcılar ve hemşehriler tarafından büyük bir Coşkuyla alkışlandı.
Türkiye´nin güçlü sesi halk müzik sanatçısı Mine KUŞ´un saatlerce halay çektirdiği gecede sahne alan Yıldırım BUDAK söylediği türkülerle geceye renk kattı.
Daha sonra sahne alan, Kültür Bakanının yetiştirdiği Türk Halk müzik sanatçısı Gökhan TEMUR´un söylediği türkülerle adeta dinleyicileri büyüledi..
Ayrıca, sahne alan yöremizin ozanlarından Zeynel ÇINAR, Paşa SUSAMOĞLU ve Mustafa KARAKAŞ´ın Ozanlık kültürünü yansıttılar.
     Sunuculuğunu Pınar TEKİN ve ilkay ALAN´ın ustaca birlik barış kardeşlik ve dayanışmanın Çok üst seviyede olduğu kaz gecesinde konuşan Ardahan Valisi İbrahim ÖZEFE; Ardahanlıları Ardahan´a sahip çıkmaya yatırım yapmaya davet etti.
Vali Özefe; cazibe merkezi projesiyle büyük yatırımlar yapılacak, yaşanılır bir il olacak diyerek Ardahan´ın gelişmesi noktasında önemli mesajlar verdi
Daha sonra mikrofona davet edilen Ardahan Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY; Yatırım ve hizmetleriyle Ardahan/nın çehresinin değiştiğini, Ardahan kayak tesislerile, Çıldır Gölüyle, cennet misali yaylaları ile bir cazibe merkezi haline geldiği için, hemşehrilerinin Bba ocağına sahip çıkmaya davet ett.
     Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet BİBER ise: Ardahanlıların bu gecedeki birlik ve dayanışmasından çok etkilendiğini dile getirirken Ardahan Üniversitesi hakkında geniş bilgi verdi.
     Ardahan Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Çetin demirci ise: cazibe merkezleri projesiyle Ardahan artık bir cazibe merkezi haline gelecek diyerek Ardahan´lıları yatırıma davet etti. 
Daha sonra söz alan Ankara milletvekili Murat Alparslan, Erzurum milletvekili Orhan DELİGÖZ gecedeki Ardahan´lıların güçlü buluşması ve örnek dayanışması noktasında övgülerde bulundular.
     ARDA-FED´in bölgenin bal, kaşar, tere yağı, çeçil peynir gibi organik ürünlerin tanıtımı için salonun girişinde açılan stantda büyük ilgi görürken, katılımcılar evine dönerken ürünleri satın almaları dikkatten kaçmadı.
     24´ye kadar devam eden Ardahan kurtuluş gecesinden konuklar mutlu ayrıldılar.

/resimler/2017-2/27/1723379659215.jpg

/resimler/2017-2/27/1723507166481.jpg

/resimler/2017-2/27/1724021963028.jpg

/resimler/2017-2/27/1724130639261.jpg