KURTULMUŞ " MİTİNGLER GÖSTERDİKİ HALKIMIZ BAŞBAKANA SAHİP ÇIKTI"

KURTULMUŞ " MİTİNGLER GÖSTERDİKİ HALKIMIZ BAŞBAKANA SAHİP ÇIKTI"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "17 Aralık`tan itibaren Türkiye`de nice ittifaklar kuruldu.

           Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "17 Aralık'tan itibaren Türkiye'de nice ittifaklar kuruldu. Yan yana gelmeleri mümkün olamayan, istikametleri farklı, yönleri, kıbleleri farklı, geçmişleri, gelecekleri farklı insanların nasıl kol kola girdiğini gördünüz. İçeriden ve dışarıdan nice hesapların yapıldığını gördünüz" dedi.
        Kurtulmuş, partisince Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki PTT Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Anadolu'nun her yerinde milletin mitinglerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını ifade etti.
            Mitinglerde 10 binlerin, 100 binlerin milli iradeye sahip çıkmak için yollara döküldüğünü söyleyen Kurtulmuş, "Türkiye'de oynanan oyunların nasıl farkına vardığını gösteren bu millete olan sevdamızı, bu millete olan inancımızı, bizim bu toprakların insanlarına olan bağlılığımızı daha fazla arttırıyor. Hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
           Türkiye'nin enteresan bir seçime gittiğini dile getiren Kurtulmuş, Ardahan'da mevcut Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un bir kez daha seçileceğini belirtti.
            Bu seçimin sadece mahalli idareler seçimi olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Seçim kampanyası bize gösterdi ki çoktan yerel seçim olmanın ötesine geçmiş. Türkiye'nin geleceğinin oynanacağı bir referandum niteliği kazanmıştır. Eski Türkiye'den taraf olanlar ile yeni Türkiye'den taraf olanlar arasında bir mücadele seçimde sandıklara yansıyacak. 17 Aralık'tan itibaren Türkiye'de nice ittifaklar kuruldu. Yan yana gelmeleri mümkün olamayan, istikametleri farklı, yönleri, kıbleleri farklı, geçmişleri, gelecekleri farklı insanların nasıl kol kola girdiğini gördünüz. İçeriden ve dışarıdan nice hesapların yapıldığını gördünüz" ifadelerini kullandı.
         Hükümetin yıkılması için nice raporlar, nice oyunlar ve senaryolar hazırlandığını söyleyen Kurtulmuş, oyunların millet tarafından tek tek bozulduğunu vurguladı.
 
"14 yaşında olan çocuğumu da dinlemişler"
            Kurtulmuş, 509 bin kişinin dinlendiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Beni de dinlemişler. Eşimi de dinlemişler. 14 yaşındaki, o zaman 14 yaşında olan çocuğumu da dinlemişler. Dinleyenleri de dinlemişler. Ne olur ne olmaz. Dinleyenler de yoldan çıkmasın. Onları da dinlemişler. Türkiye'yi maalesef bu hale getirmişler. Türkiye'de bir korku imparatorluğunu oluşturmaya çalışmışlar. Türkiye'de ekonomik kriz çıkarmaya çalıştılar. Bakın mayıs ayında doların karşılığı 1,74'tü, bugün ne kadar? 2,35'lere, 2,30'lara çıktı. O zaman faiz 4,61 idi. Şimdi yüzde 12'lere çıktı. Borsa 95 bindi, 65 binlere düştü. Türkiye'de maalesef bir ekonomik kriz, bir ekonomik kaos çıkartmaya çalıştılar. Türkiye'ye bu operasyonların maliyeti 138 milyar TL. Yani 70 milyar dolar. Ayıp değil mi, günah değil mi, yazık değil mi? Hangi vicdana sığar, hangi vatanseverliğe sığar, hangi insanseverliğe sığar, hangi Müslümanlığa sığar? Böyle bir şey olur mu? İstiyorlar ki Türkiye yönetilemez hale gelsin. Türkiye'de kurumlar, emniyet teşkilatı başka, adliye teşkilatı başka, Türkiye yürütülemez, yönetilemez hale gelsin istiyorlar. Türkiye'nin dışarıdaki itibarı azalsın istiyorlar. Türkiye, dünyanın mazlum milletlerine elini uzatmasın istiyorlar."
          Üç beş yaşındaki çocukların bile "dik dur eğilme bu millet seninle" dediğini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Şair diyor ya, 'O rüku olmazsa dünyada eğilmez başlar.' Allah'dan başka kimsenin önünde eğilmeyiz. Hesapsız kasap elinde kalır masat. Bütün hesapları yaptılar da 25 Mart'ta neler olacak. Hatta 25 Mart'a kalmadan hükümet düşecekti. Öyle mi? Neler olacaktı neler. Bir korku yaymaya çalıştılar ama bir şeyi unuttular. Her şeyi hesap ettiler. Kaos lobisinin gücünü arkana alırsın, faiz lobisinin gücünü arkana alırsın. Falanca cemaati, filanca cemaati yanına arkana alırsın ama şunu bilin ki hesapta bir yerde yanıldınız, milleti hesap etmekte unuttunuz. Türkiye'de halkı hesap etmekte unuttunuz. İşte millet meydanlara çıktı. Ardahan'da da böyle, Batman'da da böyle, İstanbul'da da böyle. 2 milyon insan İstanbul'da sokağa çıktı. İradesine sahip çıktı. Hükümete sahip çıktı. Geleceğine sahip çıktı. Başbakana sahip çıktı."
         Eskiden Cumhurbaşkanı seçimlerinin kapalı kapılar ardından yapıldığını söyleyen Kurtulmuş, 10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanlığı seçimini, birinci turda milletin doğrudan doğruya kendi oylarıyla seçeceğini söyledi.
        Filistin meselesinde bütün dünyanın kör ve sağır kaldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Ama Türkiye her platformda diyor ki, 'Bütün dünya sırtını dönse biz Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz.' Mısır'da ihtilal oluyor, bütün dünya ihtilale karşı sağır ve kör, görmüyor ama sadece Türkiye, biz Mısır halkının yanındayız. Biz Mısır demokrasisinin yanındayız diye, Mısır halkının yanında duruyor. Mısır demokrasisinin yanında duruyor. Suriye'de 150 bin insan 3 yıl içerisinde öldürülüyor. Masum sivillere, sarin gazı ve her şey kullanılıyor. Bütün dünya kör ve sağır. Sadece Türkiye'nin sesi çıkıyor. İşte o karanlık odaların adamları diyorlar ki (Eyvah. Herkesi bir türlü hizaya sokuyoruz, uyutuyoruz ama bu Türkiye'yi, bu Tayyip Erdoğan'ı, bu AK Parti hükümetini, bu milleti biz hizaya sokamıyoruz. Filistin'in yanında duruyor, Mısır'ın yanında duruyor, Suriye halkının yanında duruyor)" şeklinde konuştu.
             Kurtulmuş, mitingin ardından kentten ayrıldı.