KURSİYERLER BELGELERİNE KAVUŞTU

KURSİYERLER BELGELERİNE KAVUŞTU

ATSO Toplantı Salonunda...

   ATSO Toplantı Salonunda yapılan Meslek Belgesi törenine, 42 kursiyerin yanı sıra, Vali Mustafa Masatlı, İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya, ESOB Başkanı Mustafa Morkoç, ATSO Başkanı Çetin Demirci ve AŞOB Başkanı Asim Özer katıldı. Aşçı yardımcılığı, Otomotiv ve Bakım Kursu ile Kadın terzisi alanında başarılı olan 42 kursiyere belgelere takdim edildi.

   Törende konuşan ESOB Başkanı Mustafa Morkoç, ?İŞKUR Müdürlüğümüz ile birlikte 4 adet kurs açtık. 3 kursumuz bitti,  1´si devam ediyor. Amacımız iş dünyasına istihdam sağlamaktır. Kursiyerlerimize iş hayatlarına başarılar diliyorum? dedi.

   İŞKUR Ardahan İl Müdürü Ahmet Sonkaya ise, ?İl Müdürlüğümüz ile Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı işbirliği kapsamında istihdam garantili olarak açılan Aşçı Yardımcısı, Otomotiv Mekanik Bakımı ve Kadın Terzisi mesleki eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan katılımcılara belgelerini verdik. Amacımız kursa katılan katılımcılarımızın bilgi ve becerilerinin artırılarak işgücü piyasasına kazandırılmalarına önem veriyoruz. İşverenlerimiz işe almayı planladıkları kişilere mesleki deneyim ve gelişim kazanmasını gözlemleme fırsatı bulmakta, aradıkları kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayabilmekte, nitelikli eleman eksikliğini gidermek ve herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçileri yetiştirme imkanına sahip olmaktadır. Ardahan´ımıza hayırlı olsun? dedi.

   Törende açıklamada bulunan Vali Mustafa Masatlı ise, ?42 kursiyerimizin başarıyla bitirdiği bu program sonunda 18 kursiyerimiz işyerlerinde istihdam edilecek. Artık devletimizin istihdam alanları üst seviyelere ulaştı. Artık vatandaş devletten iş beklememeli. Özel sektöre insanlar yönelmeli, iş yapabilmeli, ticaretle uğraşabilmelidir. Devlet memurluğu olabildiğince artık üst noktalara ulaştı. Bu kurslardan faydalanan kardeşlerimiz artık kendilerine istihdam alanları yaratıp iş hayatına adapte olmalı. Kendilerini tebrik ediyorum? dedi.

   Konuşmalarının sonunda kursiyerlere belgeleri takdim edilirken, STK Başkanlarına da plaket verildi.