KURS SONA ERDİ

KURS SONA ERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, hayvan yetiştiriciliğindeki kaliteyi artırmak amacıyla `Sürü Yöneticiliği` sertifika programı geliştirdi.

 

      Milli Eğitim Bakanlığı, hayvan yetiştiriciliğindeki kaliteyi artırmak amacıyla 'Sürü Yöneticiliği' sertifika programı geliştirdi.
   Sürü Yetiştiriciliği Programı kapsamında kursiyerlere sürü yöneticisi, merada hayvan bakımı ve sürü yöneticiliğinde güvenlik derslerinin bulunduğu 40 saatlik bir eğitim verildi.  Konuyla İlgili açıklama yapan İlçe Tarım, Hayvancılık ve Gıda müdürü Abdül Kadir Şimşek, belirlenen eğitim modüllerini internet ortamında yayınladıklarını söyledi.Çıldır'da verilen eğitim ile Eskişehir'de verilen eğitimin birbirinden farklı olmadığını anlatan Şimşek, "2012 yılından beri halk eğitim merkezlerimizde 400  kursiyere eğitim veriyoruz. Formal eğitimini tamamlamış halkımıza farklı alternatifler sunarak onların kişisel gelişimlerini ve etkinliklerini arttırmaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.
"EĞİTİME KATILAN KURSİYERLERE 40 SAAT DERS VERİLECEK"
      Sürü Yöneticiliği eğitimi kapsamında küçük ve büyükbaş hayvan sürülerini merada yönetebilen, beslenme ve bakımını yapabilen, hastalıklarına karşı mücadele edebilme bilgi ve becerisine sahip kişiler yetiştirilecek. Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylere sertifika verilecek. Mera Güvenliği hakkında İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Jandarma Çavuş Alparslan Can eğitim verirken, Hayvan sağlığı konusunda İlçe Tarım Müdürlüğünden Abdulkadir Şimşek ve Mera sürü yöneticiliği konusunda Uğur Karadaş eğitim verdi.