www.cildirgoyce.com

KURBAN SEVKIYATLARI BAŞLIYOR

KURBAN SEVKIYATLARI BAŞLIYOR

Türkiye´nin önemli hayvancılık

      Türkiye´nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan ardahandan 80 ile büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvan sevkiyatı yapılacak. Kurban Bayramı´na sayılı günler kala, Ardahan´dan Türkiye´nin 80 iline resmi olarak kurban sevki 6 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak. 

      Resmi kurban sevkiyatının başlamamasına rağmen Ardahan´dan Türkiye´nin farklı noktalarına büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevkiyatı ise devam ediyor.

      Kurban sevkiyatının 6 Ağustos 2018 tarihinde başlayacağını ifade eden Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, ?İlimiz hayvancılığın çok yoğun olarak yapıldığı iller sıralamasında en önde olan illerden birisidir. Türkiye sıralaması olarak bakarsan 5 veya 6. sırada hayvan varlığına sahip iller arasındayız.

    İlimiz Türkiye´nin 80 vilayetine başta besilik hayvan olmak üzere, kasaplık ve kurbanlık ihtiyacını bölge olarak Erzurum, Kars ve Ardahan olarak yüzde 20´sini, Türkiye´nin ihtiyacını karşılayan bir iliz. Tabi bu dönemde kurban dönemi de yine yoğun olarak sevkiyatın, satışların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz? dedi.