KUNİB`DEN İRAN`DA SENPOZYUM

KUNİB`DEN İRAN`DA SENPOZYUM

Kuruluşundan bu yana çok sayıda bilimsel...

   Kuruluşundan bu yana çok sayıda bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel etkinliğe imza atan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), bölgesel ve küresel çapta ses getirecek bir organizasyon daha gerçekleştiriyor.

   Daha önceden 14-15 Kasım 2011 tarihleri arasında Nahçıvan`da "Kafkasya`ya Genç Bakışlar" adlı programı düzenleyen birlik, bu sefer de İran`ın köklü şehirlerinden Tebriz`de, Tebriz Üniversitesi işbirliğiyle "Kafkasya`ya Genç Bakışlar II" adlı bir organizasyon gerçekleştirecek.

   15-17 Eylül 2014 tarihleri arasında, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı`nın da desteğiyle 108. Doğum Yılı dolayısıyla Muhammet Hüseyin (Behçet) Şehriyar anısına yapılacak organizasyonda KÜNİB üyesi üniversitelerde lisansüstü eğitim almakta olan öğrenciler bir araya gelecek. Çeşitli ülkelerden birçok öğrencinin katılacağı sempozyumda gençler bölgenin sosyal, kültürel ve bilimsel durumu hakkında fikir alışverişinde bulunacak.

   Öğrencilerin geleceklerini birlikte planlamalarına fırsat verme amacını da taşıyan sempozyumda "Muhammet Hüseyin Şehriyar" ve "Kafkasya edebiyatları" alanları çerçevesinde dil, edebiyat, halkbilim, karşılaştırmalı edebiyat, edebiyat sosyolojisi, edebiyat felsefesi ve metinlerarasılık ana başlıklarında birbirinden zengin çeşitli bildiriler sunulacak.