KÖYLERDEN ORTAK KARAR

KÖYLERDEN ORTAK KARAR

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmeye başlanan Büyükşehir olacak belediyeler ve kapatılacak 559 Belediyeden biri olan Çıldır İlçesine bağlı Aşıkşenlik Kasabası`nın kapatılmaması için daha

 

     Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmeye başlanan Büyükşehir olacak belediyeler ve kapatılacak 559 Belediyeden biri olan Çıldır İlçesine bağlı Aşıkşenlik Kasabası'nın kapatılmaması için daha önce bir çalışma yapmayan siyasiler şimdi çevre köyleri bağlamak için kolları sıvadı.
      Aşıkşenlik Kasabası'nın nüfus azlığından dolayı kapatılacak olmasının önünü kesmek isteyen siyasiler çevre köyleri bağlanması için çalışmalara başladı. Aşıkşenlik kasabasına yakın olan Güvenocak, Taşdeğirmen, Aşağı ve Yukarıcanbaz ile Saymalı köyünün bağlanması için yapılan çalışmalar olumsuz sonuçlandı. 
       Köylerin , Aşıkşenlik Kasabasına bağlanacağı söylentilerine karşı  Köylülerden ve köy muhtarlarından büyük tepki geldi. Ardahan milletvekili Ensar Öğütün Aşıkşenlik kasabasında  yapmış olduğu toplantıda köylerin olaya sıcak baktığını ve bağlanacaklarını anlattığını duyan Köy muhtarları vekile tepki gösterdiler. En büyük nüfus yoğunluğuna sahip olan Taşdeğirmen Köyü muhtarı Balakişi Karataş yaptığı açıklamada " Ben tek başıma karar verecek yetkiye sahip değilim ancak tüm köyümü ve köylülerimi köy ihtiyar heyetiyle beraber ziyaret ettik. Konuyla ilgili bir imza kampanyası da başlatarak köyümüzün nabzını tuttuk. Sonuç olarak köyümüzün tamamı Aşıkşenlik kasabasına bağlanma olayına karşıdır. Köylümüz bundan sonrada çıkacak dedikodulara kimsenin itibar etmemesi ve Aşıkşenlik kasabasının kapanmaması için kendi köylerinin dışında farklı politikalar üretmesini istediler" dedi.
Diğer büyük köy olan Güvenocak köy muhtarı Gökmen Karagözde yaptığı açıklamada "Köyümüzün tamamı Aşıkşenlik kasabasına bağlanmasına karşıdır bu konuyla ilgili siyasilerin köyümüzün bağlanıyormuş gibi beyanlar vermesi doğru değildir. Kendi oyunlarına köyümüzü alet etmesinler" dedi.
      Aşağıcanbaz Köyü muhtarı Mustafa Uzunkaya ve Yukarıcanbaz Köyü muhtarı Erdal Kemerci ortak yaptıkları açıklamada kendilerinin ve köylülerinin bağlanma olayına sıcak bakmadığını ve bundan sonrada köylerinin isminin bu tür polemik yaratacak şekilde zikredilmesini istemediler. Kesinlikle Aşıkşenlik kasabasına bağlanmak istemiyoruz" dediler.
     Her seçim döneminde rakip olan adayların birbirlerinin oylarına itiraz ederek sildirdikleri seçmen sayılarının özellikle Aşıkşenlik Kasabasında 400'e yakın kişide görülmesinden sonra gelinen sürecin ne kadar vahim olduğu ortadadır. Tüm siyasilerin oy kaygısıyla hareket etmesi sonucu gelinen nokta da Aşıkşenlik kasabasının hazin sonunu hazırlamıştır.