KÖTÜ AMAÇLI KİŞİLERDEN KORUNUN

KÖTÜ AMAÇLI KİŞİLERDEN KORUNUN

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü...

    Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ?El ele Güvenli Geleceğe? projesi kapsamında Ardahan Üniversitesinde stand açtı.

   Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosu ekipleri tarafından geliştirilen "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi, öğrencileri kötü amaçlı kişilerden korumayı amaçlıyor.

   Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevlilerince Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü içerisinde üniversiteye yeni başlayan ve öğrenim görmekte olan öğrencileri terör örgütleri faaliyetlerine ve eleman kazanma yöntemlerine karşı bilinçlendirmek amacıyla stant açtı.

   "Elele Güvenli Geleceğe" isimli proje kapsamında Ardahan üniversitesi Yenisey Kampüsü içerisinde stant kuran polisler, Ardahan Üniversitesi´ne il dışından gelen öğrencilere yorgunluklarını atmaları için çay, limonata, soğuk su, kuru pasta gibi ikramlar dağıttı.

   Ayrıca içinde terör örgütlerine yönelik uyarıların yer aldığı broşürler, kalem ve not defterleri verildi. Broşürlerde, üniversite başlangıcında yapılan arkadaş seçimine dikkat çekilerek, ?Gençler suça çoğunlukla arkadaş vasıtasıyla karışıyor.

  Kişinin kendisini suçtan korumasının en önemli ve etkili yolu, kendisini suçlulara karşı korumasıdır. Bunun en kolay yolu ise suç işlediğini bildiğin veya düşündüğün kişilerle arkadaşlık kurmaktan kaçınmaktır? uyarısı yapıldı.

    Suç örgütlerinin yaz ve gençlik kamplarıyla gençleri etkilemeye çalıştığı da belirtildi. Terörle  Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevlilerinin kurduğu stantların 28 Ekim saat 15.00 a kadar açık kalacağı bildirildi.