KORKMAZ, ULUSLAR ARASI DÜZEYDE HOCALARIMIZ VAR

KORKMAZ, ULUSLAR ARASI DÜZEYDE HOCALARIMIZ VAR

    Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, TRT Okul kanalında canlı olarak yayınlanan "Rektörler Anlatıyor" isimli programa konuk oldu. Programda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ ve Ardahan hakkında önemli bilgiler verdi.

    Devrim Yıldız Özdemir ile Raşit Yıldırım`ın sunuculuğu yaptığı programda Rektör Prof. Dr. Korkmaz ilk olarak Ardahan`ı anlatarak sözlerine başladı. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan`ın Kafkasya ve Orta Asya`ya açılan bir kapı olduğuna dikkat çekti.

    Rektör Prof. Dr. Korkmaz, sözlerine ARÜ Yenisey Yerleşkesi ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ`nün eşsiz doğal güzelliklere sahip bir yerleşkesi bulunduğunu, "Üç tarafı orman ile çevrili, Kafkasya ve Orta Asya`nın tam kesişim noktasında, 1900 metre yükseklikte bir alanda olan doğa harikası bir kampüsümüz var" sözleriyle özetledi.

REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ: ULUSLAR ARASI DÜZEYDE HOCALARIMIZ VAR

    Üniversitenin akademik özellikleri hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ`nün uluslararası açılımları ile Türkiye`de örnek gösterilen bir üniversite olduğunu vurgulayarak, "Uluslararası düzeyde hocalarımız var. Harvard`ta öğretim üyeliği yapmış hocalarımız var. Romanya, Polonya, Rusya, Kırgızistan, Kazakistan, Amerika`dan hocalarımızın geldiği, uluslararası bir organizasyonun çok işlevsel bir şekilde kullanıldığı bir üniversitemiz var." dedi.

ARÜ`DEN ÖĞRENCİLERE BÜYÜK FIRSAT

    Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ`nün akademi camiasında imza attığı yeniliklerden de bahsetti. Bu noktada "Mevlana Değişim Programı" ve "Birleştirilmiş Sınıf Uygulaması"nı örnek veren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Örneğin Ardahan Üniversitesi`nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, birleştirilmiş sınıflar programını uyguluyor. Bunu ilk uygulayan üniversitelerden biriyiz. Bu şu demek; yani öğrencilerimiz geliyorlar, fakülteyi tercih ediyorlar. Bir yıl okuduktan sonra iktisat, işletme ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinden birisini seçiyorlar. Bu yıl uluslararası ilişkiler bölümünü de ekledik." diyerek, ARÜ`nün eğitim sisteminde alternatif bir uygulamayı gerçekleştirdiğini ifade etti. Öte yandan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, bu uygulamanın daha da geliştirilmesi ve fakülteler arası geçişe imkan sağlanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

"BU COĞRAFYAYI OKUYACAK GENÇLER YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR"

    Programda Başkanlığı ve Sekretaryası ARÜ tarafından yürütülen KÜNİB`i de anlatan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Kafkasya Üniversiteler Birliği, bölgedeki 14 ülkeden çeşitli üniversitelerin birleştiği bir oluşumdur. İnsan yaşadığı coğrafyanın kaderini üstelenir. Kaderiyle yaşar. Biz, o topraklarda yaşıyoruz. Bu toprakların kaderi bizim kaderimizdir. Farklı ülkelerde ve coğrafyalarda olabiliriz. Sınırlar olabilir. Ama biz kültürel ve tarihsel derinlik olarak birbirimize benziyoruz. ve bizim bu coğrafyayı okuyacak gençler yetiştirmemiz gerekiyor. İşte Kafkasya Üniversiteler Birliği`nin temel amacı o coğrafyayı okuyan, o coğrafyanın kaderi olan insanların gelecekte de beraber olmalarını sağlayacak çeşitli platformlar oluşturmak ve gençleri o platformlarda birleştirmek." sözleriyle, KÜNİB`in büyük hedefleri olan bir birlik olduğunu bir kez daha hatırlattı. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB`in devam eden "Kafkasya`nın Yüzleri" projesi ve Ekim ayında ARÜ`de yapılacak olan "Uluslar Arası Tehlike Altındaki Diller Sempozyumu" hakkında konuştu.