KORKMAZ, BEN O İŞE KARIŞMIYORUM

KORKMAZ, BEN O İŞE KARIŞMIYORUM

Ardahanh Üniversitesinin Yeni yerleşkesini gazetecilere tanıtan Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz Çıldır’ da yapımı devam etmeyen yurtla ilgili sorularada cevap verdi.

        Ardahanh Üniversitesinin Yeni yerleşkesini gazetecilere tanıtan Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz Çıldır’ da yapımı devam etmeyen yurtla ilgili sorularada cevap verdi. Korkmaz "Ben o işe karışmıyorum. Çıldırlılar o yurdu bitirip teslim edecekler. Çıldırlı Dernekler, İş adamları ve siyasiler bu işi bir an önce bitirip 2013-2014 Eğitim öğretim dönemine yetiştirmelerini bekliyoruz. Ardahan üniversitesi olarak bu yurda bir bütçe ayırma lüksümüz yok. Kafam şu an Ardahan Üniversitesi kampusunu tamamlayıp sorunsuz bir şekilde hizmete açmaktır" diyerek sitemli açıklamalarda bulunması dikkat çekti. 
        Çıldır İlçesinde yapımı geçen yıl başlatılan ve şu an itibarıyla yüklenici firma tarafından kaba inşaatı tamamlanan Çıldır MYO Öğrenci yurdu, ödenek olmayınca inşaatı durduruldu ve ortada sahipsiz olarak kaldı. Çıldırlı iş adamlarının yanı sıra, 24. Dönem AK Parti Ardahan Milletvekili aday adayı Hamza Bektemur ve bazı siyasilerin dışında söz verenlerin sözlerini yerine getirmediği ileri sürülürken, 800 bin tlye mal olması beklenen öğrenci yurdu için şimdiye kadar 300 Bin TL ödenek geldiği öğrenildi.  
İÇKİ MASASINDA VERİLEN SÖZLER TUTULMAYINCA!!!
       Çıldır’da geçen yıl herkesimden insanın katılımıyla kurulan Çıldır Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği’nin başlatmış olduğu 100 öğrenci kapasiteli Çıldır Meslek Yüksek Okulu yurdu yarım kaldı. 
          Geçen yıl ÇYÖĞD’nin oluşturduğu bir ekip İstanbul’da biz dizi ziyaret gerçekleştirmiş. Yaklaşık olarak 700 bin gibi bir rakam yardım sözü almıştı. Ekip Vatan Tv Sarı Tel programına katılarak Bağışçıları beyan ederek. Verilen sözleri yerine getirmeleri durumunda yurdun kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdiler. Heyetin İlçeye dönmesiyle birlikte yurdun yapımı için çalışmalar başlatıldı. İstanbulda özellikle boğazda verilen içkili yemekteki sözler havada kalınca yurtta tamamlanamadı. Söz verenlerin arasında Ardahan’dan Üç dönemdir Millet vekili seçilen Ensar Öğüt ayrıca Prof. Dr. Esfender Korkmaz’ın altı kişi adına söz verdiği ve Çıldır Dernekler Başkanı Yüksel Kılıç’ın da verdiği sözler havada kaldı. Kaba inşaatı tamamlanan yurt sözünde duracak hayırseverleri bekliyor.