KORKMAZ, BARIŞA DESTEK OLMALIYIZ

KORKMAZ, BARIŞA DESTEK OLMALIYIZ

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "12 ülkeden onlarca üniversite birleştirdik.

 

       Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "12 ülkeden onlarca üniversite birleştirdik. Biz bunları birleştirirken, kendi içimizde ortak yaşadığımız, kaderimizin bir olduğu insanlarla, kaygılarımızın bir olduğu insanlarla niye barışmayalım-" dedi.
      Korkmaz, yaptığı açıklamada, çözüm sürecine değinerek, herkesin en önemli isteğinin barış ve huzur olması gerektiğini söyledi.Barışın sağlanması için çözüm sürecinin arkasında durulması gerektiğini belirten Korkmaz, şunları kaydetti: 
    "Kafkasya ve Orta Asya bölgesinde, Türkiye'nin bu yükselen trendinde, nefreti savunmamız, ona şans tanıyacak herhangi bir faaliyette bulunmamız, hiçbir zaman düşünülmemeli. Bizim muhakkak barışın ve huzurun yanında olmamız lazım. Birlikte yaşama azminin yanında olmalıyız. Azami ölçüde, konsensüs sağlayarak, farklı insanlarla, toplumlarla, görüşlerle, partilerle bunun savunulması gerekmektedir. Tek başına bir şey yapmamız mümkün değil. Ama birlikte çok şey yapabiliriz. O bakımdan ayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp, ortak geleceğimizi düşünerek barışa destek olmalıyız” dedi.