KORKMAZ, ARÜ` YÜ TGRT`YE ANLATTI

KORKMAZ, ARÜ` YÜ TGRT`YE ANLATTI

Kurulduğu günden itibaren bir dünya üniversitesi olma yolunda

    Kurulduğu günden itibaren bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ardahan Üniversitesi, ulusal ve uluslararası medyada kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak ARÜ, Tgrt Belgesel TV'de yayınlanan "Değişen Türkiye-Ardahan" isimli programa konu oldu.
   Ardahan Üniversitesi Çamlıçatak Kampüsü'nde, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile yayın kapsamında bir röportaj gerçekleştirildi. Röportajda, Rektör Prof. Dr. Korkmaz,ARÜ hakkında önemli bilgiler verirken, aynı zamanda üniversitenin çeşitli projeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ARÜ'DE YENİ SEZON DAHA FARKLI BAŞLIYOR
      Röportajda ARÜ'nün hızla gelişen bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Ardahan Üniversitesi bu sene 5. Yılını kutluyor. İnşallah bu yılki eğitim öğretim yılımıza üniversitemizin Çamlıçatak Kampüsü'nde başlayacağız. Burası yeni bir kampüs… Gördüğünüz gibi ormanlık alanın içerisinde... Zemini sağlam, su kaynakları bol, temiz havalı, şehre yakın... Burada Türkiye'nin en güzel kampus alanlarından birini oluşturmaktayız şu anda.." diyerek, ARÜ'nün modern çehresiyle dikkat çeken yepyeni yerleşkesiyle bu yıl ki eğitim ve öğretim sezonuna daha farklı bir giriş yapacağına işaret etti. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ'nün bu yıl ki öğrenci doluluk oranının yüzde 90'a yaklaştığını da dile getirdi.
      Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ'nün Projelerini Tgrt'ye Anlattı ARÜ'nün Kafkasya bölgesinin geleceğini okuyan bir kurum olduğunu ve bu bağlamda değerli projelere öncülük ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, bu bağlamda üniversitenin gündemde öne çıkan bazı çalışmalarını, "Mesela bölgede 1600'ün üzerinde tespit edilmiş, çoğu endemik olan çiçek türü var. Bu çiçeklerden elde edilen ballar dünyanın en iyi balları arasında sayılmaktadır. Patentini almak üzere, Ardahan Valimiz Sayın Seyfettin Azizoğlu ile ortak bir çalışma yapmaktayız.Onun dışında gıda mühendisliğimiz ve çevre mühendisliğimiz bölge sorunlarıyla ilgili çok derin ve kapsamlı projeler geliştirmektedirler. Öte yandan 'Kafkasya'nın Yüzleri' diye Kafkasya Bölgesi'nde 100 yaşını aşmış insanların yaşam öyküleri, beslenme alışkanlıkları, umutları, yaşama bağlılık kaynaklarını araştırmaktayız. Araştırmamız Gürcistan, Azerbaycan, Dağıstan, Çeçenistan, Nahçivan ve Türkiye'de doğu vilayetlerini kapsıyor. Bu çalışmanın büyük bir kısmı tamamlandı." sözleriyle özetledi.
"KÜNİB, BÖLGEDE GERÇEK ANLAMDA SİNERJİ YARATAN BİR KURUMDUR"
    Programda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, 12 ülkeden 64 üniversitenin üye olduğu Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ile ilgili de konuştu. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Başkanlığı ve Sekretaryası ARÜ tarafından yürütülen KÜNİB'in bölgede gerçek anlamda sinerji yaratan bir kurum olduğunu ve "Mevlana Değişim Programı" gibi çeşitli somut projeleriyle dünya çapında büyük yankı uyandırdığını ifade etti.