KONGRELER BAŞLIYOR?

KONGRELER BAŞLIYOR?

A.Rıfat Vural´ın Kaleminden....

      İstanbul´da alınan başarısız seçim sonucundan sonra Cumhurbaşkanımız ve AK Partinin genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan erken kongre kararı alarak halkın istediği şekilde yeniden yapılanma sürecini başlattı.

        Bununla birlikte bu ay sonu itibari ile üye kayıtları durdurulacak ve delege belirleme süreci başlayacak. Delege belirleme sürecide yaklaşık 1 ay süre ile köy köy gezilecek sandık koyulup üyelerin arasında yapılacak oylama ile belirlenecek ki Reisin de dediği gibi değişimin olması için demokratik yollarla ve halkın istediği kişilerin seçilmesi sağlanacak.

       Delegelerin belirlenmesinden sonra ise kongre tarihleri belirlenecek. Tabii artık kongreler tek adayla gidilmeyecek gibi gözüküyor. Anti demokratik olan bu yapı halk tarafından da benimsenmiyor gibi bir durum var. Ardahan da kongreler nasıl işleyecek kimler aday olacak kimleri aday etmeyecekler kimlerin karşısına adaylar çıkacak bunları ele alıp yazacağım.

       Ama şu bir gerçek ki ilçelerde değişikler olacak. Başarısız olanlar, oy kaybedenler, eskimiş, halktan kopuk, yıpranmış kişiler partiden uzaklaştırılacak. 

    Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacanın parti kurma hazılığında iken güçlü teşkilatlarla yola çıkılması icap etmektedir. Aksi halde AK Partinin önü aydınlık olmayacaktır.

       İzlemeye devam edin, hoşça kalın.   

                         A.Rıfat VURAL