KÖKSOY`DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

KÖKSOY`DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Ardahan Merkezde dört yerel gazetenin...

    Ardahan Merkezde dört yerel gazetenin iki ay önce birleşme kararı alarak şehrin ilk vasıflı gazetesini çıkartması ardından şehrin ileri gelenleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının ziyaretleri devam ediyor. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Birleşik Basının Karagöl Mahallesinde bulunan Haber Merkezini ziyaret ederek, 4 yerel gazetenin birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Köksoy, Haber Merkezi yayın kurulunun sorularını da cevapladı.

KAFKAS ARISI GİBİ ÇALIŞIYORUZ

    Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, bölgede iklim şartlarının elverişsiz olması nedeniyle kısa süren inşaat sezonunu değerlendirmek için işi sıkı tuttuklarını ifade ederek, Ardahan'ı bölge illeri arasında model şehir yapma gayreti ile çıktığımız bu yolda, 6 yılda önemli mesafe kat ettik. 

    Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar hem belediyenin kurumsallaş-ması hem de sorunların tespiti ve çözümü için başlattığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bölgemizin en büyük değerlerinden olan Kafkas Arısı gibi çalışıp, kısa sürede çok işler başardık. Bu yüzden ben belediyenin çalışmasını arımızın çalışma hızına bağlıyorum. Çünkü biliyorsunuz Kafkas arısı da kısa sürede diğer arı ırklarından daha çok çalışıp, onlardan daha çok bal üretmektedir” 

HAYVAN PAZARI BENİM HAYALİMDİ

    Ardahan nüfusunun en büyük geçim kaynağı olan Hayvancılık sektörünün modern şartlarda yapılması ve modern kent görünümünü bozmadan sektörün canlanması için Ardahan'a kazandırılan en büyük projelerden biri olan hayvan pazarının açılışının yapılacağını söyleyen Başkan Köksoy, 15 yıl önce aklımdan geçen ve fırsat elime geçtiğinde ilk yaptığım projelerden biri olan Entegre Hayvan Pazarı Ardahan'a kazandırılmış en büyük yatırımdır.  Bu projede Bölgede bir ilki de gerçekleştirerek, bu yatırımın yüzde 95'ini devlet desteği ile yaptık.

    Yoğun uğraşlar ve takiplerimiz sayesinde birkaç ay içersinde açılışını yapacağımız Hayvan Pazarı faaliyete geçtiğinde, eşi bölge illerinde olmayan bir tesis tüm Ardahan halkına hizmet edecek, Projenin amacı, tam teşekküllü fonksiyonel (33.000 metre kare) alan üzerine kurulu entegre ve hayvan borsası oluşturularak, acık kapalı ahırlar, sosyal tesisler, karantina bölümü, hayvan hastanesi, kantar ve rampalar ile kesim hanenin dışında kafeteryaları ve konaklama yerleri mevcut. 4 bin büyük baş, bin küçükbaş hayvan kapasiteli bu yatırımız bölgenin ve ilimizin en büyük gelir kaynağı hayvancılık sektörünün bundan sonra ekonomiye girdi sağlayan motor görevi görecektir” ifadelerine yer verdi.

ALT YAPI BİTTİ SIRA ÜST YAPIYA GELDİ

   Ardahan'ın en büyük sorununun alt yapı sorunu olduğunu vurgulayan Köksoy, Göreve geldiğimizde şehrin altyapısı yok denecek kadar kötü durumdaydı. Vatandaşın ihtiyacını karşılayacak her türlü altyapıdan yoksun bir şekilde olan Ardahan, bugün içme suyu, kanalizasyonu, atık suyu, yer altı elektrik ve telefon donanımı ile 60 bin metre kare yol ve kaldırım çalışmalarımız ile şehrimizin altyapı sorunları bitme aşamasına gelmiş, bundan sonra yapacağımız yatırımlarda ise üst yapı olarak adlandırılan, peyzaj ve çevre düzenlemeleri ile Ardahan'ı yaşanabilir, insanımızın gözüne hitap edecek park, bahçe ve yeşillik alanları ile süsleyeceğiz.  Bu üst yapı çalışmaları kapsamında önem verdiğimiz kura nehri çevresi, Ardahan Kalesi ve mevcut parkların dışında yaptığımız mahallelerdeki çocuk parkları da yeşillendirilip bu alanları sosyal yaşantımıza monte edeceğiz. Amacımız omuzlarımıza aldığımız bu sorumluluğu hem hakka hem de halka hesap verebilecek bir şekilde laiki ile yapmaktır”

BUYIL TÜM ENERJİMİZİ ŞEHİR İÇİ YOL VE KALDIRIMLARA VERECEĞİZ

   Devam eden projeler dışında bu yıl Ardahan şehir merkezindeki tüm yolları sıcak asfalt ile yapacaklarını söyleyen Başkan Faruk Köksoy, İlimizin alt yapı sorunlarını çok şükür hallettik. Bu yıl tüm enerjimizi devam eden projelerin bitmesi ve yollarımızın sıcak asfalt ile kaplanması için harcayacağız. Belediyemizden ayırdığımız bütçe dışında kardeş belediye imkanları ve girişimlerimiz sonucu bu yıl kent merkezindeki ana arterler uzun ömürlü asfalt ile yapılacak. Birkaç gün içinde başlayacak yol çalışmalarımız kapsamında şehrin girişinden kentin içerisine kadar yollar yapılmaya başlayacak. Halkımızın bu sorunu da çözülmüş olacaktır”

ARDAHAN'A ÖRNEK OLDUNUZ

   Ardahan'da basın sektöründe devrim niteliğinde bir adımın Birleşik Basın tarafından atılmasının önemine de değinen Başkan Köksoy, Günümüzde basın sektörünün dördüncü güç olarak adlandırıldığı bir süreçte, yapmış olduğunuz bu çalışma ilimizdeki gazeteciliğe kalite getirmiş hem de  ortaklık kültürüne örnek teşkil etmiştir. Ortaklığınızın ve kalitenizin devam etmesi için hepinizin daha çok çalışıp daha çok fedakarlık etmesi lazım.  Dört genç arkadaşın bu azmi ve birlikteliğinden duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ederken, örnek olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum”