KIZILAY`DAN ZEKAT YARDIMI

KIZILAY`DAN ZEKAT YARDIMI

Türk Kızılayı toplamış olduğu zekat yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

        Türk Kızılayı toplamış olduğu zekat yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. 
       Her yıl zekat yardımlarını Türk Kızılayı'na bağışlayan hayır severlerin yardımları Kızılay eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Zekat yardımından faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler Türk Kızılayı Çıldır Şubesine başvuru yapacaklar. 
      Zekat yardımlarıyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkamı Mahmut Ahmet Vural  " Her yıl olduğu gibi bu yılda derneğimize bağış yapan hayır severlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Derneğimize zekat yardımı olarak şartlı bağışta bulunan hayır severlerimizin yardımları kurumsal hesabımızda toplanmaktadır. Toplamış olduğumuz zekat yardımlarını nakdi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yılda Ülkemiz genelinde toplanan zekat yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Zekat yardımı almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bizzat Çıldır Şube Başkanlığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız şubemizden temin edecekleri Dilekçeleri doldurduktan sonra nüfus cüzdan fotokopileri ve Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından dosyalarının bulunduklarına dair alacakları yazıyla beraber 07.08.2013 tarihine kadar şubemize ileterek başvuru yapacaklardır. Başvurular Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Şubemiz tarafından oluşturulacak komisyonla değerlendirilecek ve uygun görülen şahıslara yardım yapılacaktır. Başvuruları uygun görülen şahısların yardımları Çıldır Ziraat Bankasına yatırılacaktır. Değerlendirmenin sonunda şahıslar T.C. Kimlik numaralarıyla beraber ziraat bankasından yardımlarını alacaklardır" dedi.
    Ayrıca Ramazan Ayı dolayısıyla Fitre verecek vatandaşlarında Fitrelerini ürk Kızılayı Çıldır Şubesine makbuz karşılığı verebileceklerini beyan eden Vural, " Bu mübarek Ramazan ayında İhtiyaç sahibi ailelerin Yardımına Koşmak için elimizdeki bütün imkanları kullanıyoruz " de
di.