KILIÇ, ÇILDIR STRATEJİK BİR İLÇEDİR

KILIÇ, ÇILDIR STRATEJİK BİR İLÇEDİR

Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, 2012 yılında yapılan hizmetleri değerlendirirken 2013 yılında yapılacaklar hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

     Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, 2012 yılında yapılan hizmetleri değerlendirirken 2013 yılında yapılacaklar hakkında da açıklamalarda bulundu.
      Kılıç yaptığı açıklamada "İlçemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle stratejik bir öneme sahiptir. 2012 yılı ilçemizdeki tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtılmasında ve stratejik çalışmaların yapılmasında çok önemli gelişmelere sahne oldu. Özellikle Köylere Hizmet Götürme Birliğince köylerimizin alt yapısını geliştirmeye yönelik çok önemli çalışmalar yapıldı. Bu çerçevede 1 milyon 670 bin liraya 12 köyümüze 57 bin metre kare kilit parke yapıldı. Köydes kapsamında köy isale hatlarının ve depo onarımlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı. SERKA projeleri ile Şeytan Kale yolunda ve Akçakale adasında turizme yönelik çalışmalar yapıldı. Sodes kapsamında 20 köyümüze 20 adet çocuk parkı yapılırken, çok amaçlı kültür merkezi adı altında 60 bin liraya mal olan ve Çıldır Meslek Yüksekokuluna devredilen Kültür Evi faaliyete geçirildi. Bunların yanında Milli Eğitim kapsamında Aşıkşenlik kasabamıza 8 derslikli okul inşa edildi. Halk Eğitim nezdinde de dershaneye gitmeye imkanı olmayan öğrencilerimize hazırlık kursları verildi.
2013 YILI ÇILDIR İÇİN DAHA VERİMLİ OLACAK
       2013 Yılında da Kamu yatırımlarının artarak devam edeceğini arzu ettiğini belirten Kılıç " Milli Eğitim nezdinde yapılacak yatırımlara çok önem veriyoruz. Mevcut Yatılı Bölge İlköğretim okulumuza 10 derslikli ek bir bina, ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik kültür merkezi, her okulumuza bir kütüphane yapılması, 200 öğrenci kapasiteli lise pansiyonunun ilçemize kazandırılması ve yine 75 öğrenci kapasiteli Yatılı Bölge okulumuza erkek öğrenci yurdunun kazandırılması öncelikli amaçlarımız arasındadır. Sağlık alanında da İlçemize daha modern ve nezih bir hastanenin kazandırılmasıyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa çalışmalarımız devam ediyor. 2013 yılında özellikle Aktaş Sınır Kapısının açılması, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun faaliyete geçmesi, şuan ilçemizde yapımı devam eden Kayabeyi ve Kotanlı barajlarının tamamlanması ve Çıldır Gölünün turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalarla Çıldırın stratejik öneminin bir kat daha artacağına inanıyorum. 2013 yılında da yine Köydes kapsamında köylerimizin alt yapısını geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam edecektir. 2013 yılının ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi