KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİNDE 20 MADDE KARARA BAĞLANDI

KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİNDE 20 MADDE KARARA BAĞLANDI

Toplantıda Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin

   Türkiye Kent Konseyleri Birliği Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Balıkesir Buluşması programı kapsamında gerçekleştirildi. Toplantıda, bölgesel ziyaretler ve devam eden projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.
   Balıkesir’de düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısına, Ardahan Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi hemşerimiz Burak Taştan da katıldı.
   Toplantıda Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin özellikle önümüzdeki dönemde yapılacak projeler görüşüldü. ARGÜDEM Akademi ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından yürütülecek ve içinde Ardahan’ın da bulunduğu Şehirlerde Sivil Toplum Örgütlerinin daha etkin ve örgütlü çalışmalarına yönelik bir dizi faaliyetler hakkında değerlendirmeler yapıldı.
    Türkiye Kent Konseyleri Birliği ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) tarafından ortak yürütülen ‘Daha Demokratik Bir yerel Yönetişim İçin, Kamu-STK İşbirliği’ projesinin de devam ettiğini açıklayan başkan Taştan,  Projenin içeriği hakkında şu ifadeleri kullandı:  “Bu projeye Ardahan’ı da dahil ederek, Kent Konseyleri ile yerel yönetimlere yönelik çalışmalara yer vereceğiz. Kent Konseylerinin önümüzdeki Etik Çalışma Kurallarını belirleyecek olan 20 maddelik etik kurulunun yürütüme kurulu tarafından karara bağlandı. Her ne kadar pandemi süreci her alanda olduğu gibi birliğimizin çalışmalarına bir dönem sekteye uğratmış olsa da, Ardahan ve diğer birçok kent konseyleriyle beraber ortak ve etkin çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Balıkesir Kent Konseyi dönem Başkanımız Mürsel Sabancı başta olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarıma misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum.”