Kent Konseyi Morkoç'a Emanet

Kent Konseyi Morkoç

Ardahan Kent Konseyi'nin 5. genel kurulunda, Yavuz Morkoç Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi.

         Başkanlık için Fevzi Bozkurt, Yavuz Morkoç ve Ümit Sarıkaya yarışmıştı. Ancak Ümit Sarıkaya'nın adaylıktan çekilmesiyle yarış Fevzi Bozkurt ve Yavuz Morkoç arasında gerçekleşti. 144 üye oy kullandı ve Yavuz Morkoç, Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi. Genel kurula Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, siyasi parti ve kamu kurumu temsilcisi katıldı. 

         Açılışı Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan yaptı ve divan seçimiyle devam edildi. Divan Başkanlığını Avukat Baran Çoban üstlendi. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından Taştan bir konuşma yaparak görevi devrederken duygularını dile getirdi.

         Görevi devrederken heyecanlandığını ifade eden Ardahan Kent Konseyi başkanı Burak Taştan şunları söyledi: “ Kıymetli genel kurulu üyelerimiz yeni dönem hayırlı uğurlu olsun. 2041te göreve geldik arkadaşlarımızla beraber 4 genel kurul, Türkiye Kent Konseyleri birliği başkanlığı, binden fazla proje bana 30 yaşımda Türkiye’nin en gen öken konseyi ünvanını veren bu genel kurulun verdiği sorumluluk ve yükle büyük bir enerji ve çalışma azmi ile çalışmalarını yaptık. Bugün burada 3 arkadaşımız yarış halinde olacak ve yeni bir enerjiye yeni bir heyecana kıymetli Kent Konseyini devredeceğiz. 2014 te görevi aldığımızda ilk toplantımız Ardahan belediyesinin toplantı salonunda yaptık. Ardahan belediyesi 2014’ten bugüne Kent Konseyimize ayırdığı bütçenin 3 katı alternatif bütçe oluşturdu. Projeler yürüttük maliyetler yaptık. Konuşacak çok şey var. Yaptığım hiçbir eleştiriden pişman değilim. Hiçbiri içinde özür dilemiyorum. Ama burada bulunan genel kurul üyelerine saygıda kusur etiysem özür dilerim. Yeni dönemin kentimize serhat şehrimize hayırlı olsun."

          Taştan’ın konuşmasının ardından genel kurulda gerçekleşen seçimde 144 üyenin oy kullanımıyla 84 oy alarak Yavuz Morkoç Ardahan Kent Konseyi başkanı seçildi.