KENDİ SİSTEMLERİNİ KURDULAR

KENDİ SİSTEMLERİNİ KURDULAR

ilçe Jandarma Komutanlığı...

    Göle ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından son yıllarda artış gözlenen hayvan hırsızlığını önlemek amacıyla köylere kameralı güvenlik sistemleri kurulması için kampanya başlatıldı. İlçe Jandarma Komutanı Serdar Kenger´in girişimleri ve teşvikleri sonucu bir çok köye kameralı güvenlik sistemi kuruldu. Köylerine bu sistemi kuran muhtarlar, ilçe jandarma komutanlığında misafir edilerek takdirname ile ödüllendirildiler.

     Bellitepe köyü muhtarı Soydan Ayvaz, Çakırüzüm köyü muhtarı Mahmut Ağır, eski Demirkapı köyü muhtarı İsmail Daş ve Yiğitkonağı köyü muhtarı Atakan Kara´ya takdir belgelerini veren İlçe Jandarma Komutanı Serdar Kenger, jandarma olarak amaçlarının halkın güven ve huzurunu sağlayarak can ve mal güvenliğini korumak olduğunu söyledi.

     Köylere kamera sistemlerinin kurulmasının önemine işaret eden Kenger, ?Biz İlçe Jandarma olarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte ortak çalışmalarımızla ilçenin ve köylerin can ve mal güvenliği noktasında gerekli önlemleri almış bulunmaktayız. Fakat özellikle köylerimizde kamera sistemlerinin kurulu olması çok önemlidir. Bugün örnek köylerimizin muhtarlarını ağırlayarak, köylerine bu sistemleri kurdukları için ödüllendirmek istedik. Diliyoruz ki bu davranış, diğer köylerimize de örnek olsun?  diye konuştu.

     Takdirname ile ödüllendirilen muhtarlar adına konuşan Yiğitkonağı köyü muhtarı Atakan Kara ise ?Köylerimize kameralı sistem kurduktan sonra özellikle hayvan hırsızlığı bitti diyebiliriz. Emek hırsızları köylerimize dadanmıştı. Hayvan hırsızlığı hiç eksik olmuyordu. Jandarma Komutanımız Serdar Kenger göreve geldikten sonra hayvan hırsızlığı ve diğer asayiş olayları köylerimizde minimuma indi.  Fakat yinede tam olarak hırsızlığın önüne geçmek için ne yapabiliriz diye komutanımızla istişarelerde bulunduk.  Komutanımızın, kameralı güvenlik sisteminin bu olayları önlemede büyük etken olacağını söyledi. Bizler de bu sistemleri köylerimize kurduk ve şuan çok daha güvende hissediyoruz? dedi.