KAZLARDAN SONRA ŞİMDİ DE DANAYA SALDIRDILAR

KAZLARDAN SONRA ŞİMDİ DE DANAYA SALDIRDILAR

Çıldır'da bulunan çöplükte konuçlanan köpekler vatandaşı canından bezdirdi.

     Çıldır' a bağlı Eşmepınar köyünde ve Sazlısu köyünde birçok vatandaşın kaz,tavuk ve hindilerini telef eden başı boş köpekler şimdi de Eşmepınar köyü mevkisinde bir danayı boğarak telef ettiler. 

     Çıldır'daki çöplükte konuçlanan ve toplu halde dolaşan başı boş köpekler daha önceleri Eşmepınar ve Saazlısu köyünden bazı vatandaşların kazlarına, tavuklarına ve hindilerine saldırmış, çok sayıda hayvanı telef etmişti. Hayvan hakları yasasından çekinen vatandaşlar başı boş köpekler için hiçbir şey yapamıyor. Adete yırtıcı hayvanlar gibi toplu halde dolaşan köpekler hayvanlara vermiş oldukları zararın dışında köylerinden ilçe merkezindeki okula giden çocuklar için de tehlike arz ediyor. Kaz, hindi tavukların yanı sıra daha önce koyun sürüsüne de saldırdığı bilinen başı boş köpekler, sürü çobanının müdahelesi ile savuşturulmuştu. Şimdi de vatandaşın bir hayvanını telef eden başı boş köpekler için köylüler yetkililerden yardım istiyor. 

    Hayvanları telef olan vatandaşlar başı boş köpeklerin yaklaşık 100 kümes hayvanını telef ettiğini, artık iyice azıtan köpeklerin büyük baş hayvanlara da saldırdığını dile getirdiler. Bugün hayvanlara saldıran başı boş köpeklerin yarın çocuklara saldırıp istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini ve bunun sorumluluğunu kimsenin alamayacağını belirterek yetkililerden yardım istediler.