KAZANANI SEÇİM KURULU BELİRLEYECEK

KAZANANI SEÇİM KURULU BELİRLEYECEK

31 Mart Yerel seçimleri büyük bir çekişmeye sahne oldu.

    Çıldır Belediye başkanlığı seçimlerine 5 adayla seçime gitti. Mevcut başkan AK Parti adayı K. Yakup Azizoğlu, CHP adayı Nurettin Aygün, Memleket Partisi adayı Turgay Şirin, MHP adayı Nevruz Gündoğdu ve Bağımsız aday Zafer Aktemur yarıştı. Yapılan sayımın ardından AK Parti adayı Kemal Yakup Azizoğlu ile CHP adayı Nurettin Aygün aynı oyu alınca seçim berabere bitti.
    Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti adayı Kemal Yakup Azizoğlu 452 oy, CHP adayı Nurettin Aygün 452 oy, Memleket Partisi adayı Turgay Şirin 350 oy, MHP adayı Nevruz Gündoğdu 250 oy, Bağımsız aday Zafer Aktemur ise 57 oy aldı.
    CHP geçersiz sayılan 1 oyun yeniden değerlendirilmeye alınmasını talep ederken, AK Parti ise geçersiz sayılan 20 oyu için seçim kuruluna itirazda bulundu. Seçim kurulu itirazları değerlendirdikten sonra Çıldır’da seçim netleşmiş olacak. İtiraz kabul edilmediği takdirde ise eşitlik halinde kura çekimi ile kimin başkan olacağı belirlenecek. 
İL GENEL 1 AK PARTİ 1 CHP
    Çıldır İl Genel meclis üyeliği seçimleri sonucu Çıldır’da AK Parti adayı A. Rıfat Vural 1577 oyla birinci olurken, CHP adayı Gökhan Sözbir ise 1215 oyla ikinci oldu. Çıldır Ardahan’da bir AK Parti 1 CHP adayı ile temsil edilecek. Milliyetçi Hareket Partisi 949, bağımsız aday ise 680 oy aldı.